Зареждане

Нейт Диас: Ошамарих Хабиб, а това е по-сладко от победата над Макгрегър

Нейт Диас: Ошамарих Хабиб, а това е по-сладко от победата над Макгрегър
Публикувано на: Септември 6, 2022 в 02:00 ч
В нощта на 10 срещу 11 септември в Лас Вегас, Невада, САЩ ще се проведе събитието UFC 279. В главната битка на на вечерта Хамзат Чимаев ще се срещне с Нейт Диас. Чеченската звезда е в топ 3 в ранглистата в полусредна категория и се готви да прегази медийния гангстер от Стоктън.

Но Диас не е толкова лесен, колкото изглежда за "Borz". Нейт е водил истински войни в клетката, както и извън нея. Преди няколко години той си спретна уличен бой с Хабиб Нурмагомедов и част от неговите съотнорници.

Най-малкият от братята Диас се срещна два пъти с Хабиб Нурмагомедов, но не става въпрос за битки в клетка. Бойците се сблъскаха извън клетката и всеки път ММА битката им беше много близо, но така и не я видяхме. Дейна Уайт и до днес твърди, че Диас отказал на няколко пъти да се бие с Хабиб.

Първата среща на двамата UFC бойци по онова време се проведе на турнир на ММА лигата WSOF, която по-късно беше преформатирана в PFL. Нейт и Хабиб дойдоха на събитието, за да подкрепят свои приятели. Диас помагаше на Джейк Шийлдс, а Хабиб беше в ъгъла на Абубакар Нурмагомедов и Ислам Мамедов.

Нурмагомедов и Диас редовно си разменяха остри думи в социалните мрежи - едва ли имаше шанс личната среща да мине гладко. И до днес двете страни имат две напълно различни версии за случилото се след това.


Хабиб твърди, че Диас и неговите приятели са били набити от него и хората му, но Нейт има друга версия и твърди, че е ударил шамари на Хабиб.

„Ислам Мамедов преследваше Нейт Диас и го ритна в задника. Като видях това, се зарадвах. Поне един от нас спипа този дявол. Еседула хвърли стол по бягащия негодник Диас. 

В този момент във фоайето се появиха момчета от охраната, които бяха извикани от организаторите на турнира. 

Пред очите им се случи епизодът със стола и те положиха Еседула на пода, кършейки му ръце и притискайки главата му към пода. Това беше спектакъл!“, пише в книгата Хабиб.

Диас има много различна версия. Гангстера от Стоктън твърди, че просто е гледал битката на Шийлдс, когато се е изправил срещу отбора на Хабиб. Нейт каза, че Хабиб и приятелите му са направили групова снимка с него на заден план, само за да се пошегуват с американеца по този начин.

Както си спомня Диас, Хабиб му казал: „Хайде, пич“, след което цялата тълпа започнала да му се смее.

„Отидох до него и му ударих шамар. Ударих го, че ми се смее. Нищо не се случи и си помислих: „Какво, той няма да направи нищо в отговор ? Не бях на себе си от ярост и го чаках на изхода, но той избяга!“, споделя Нейт.

Диас се хвали с това, че е шамаросал Хабиб и твърди, че това е по-сладко от победата му над Конър Макгрегър.

Второто сбиване трябваше да чака четири години. Това се случи на турнира UFC 239. Двамата бойци присъстваха на събитието като гости и седяха само на няколко реда един от друг. Все още не е ясно каква е причината да започне битката, но е ясно, че Нейт е провокаторът.

Американецът или казал нещо на Хабиб, или хвърлил бутилка по него. Беше късмет, че службата за сигурност на UFC е по-добра от тази на WSOF, защото масовото сбиване беше бързо потушено.

Битката между Нурмагомедов и Диас със сигурност би била интересна от гледна точка на медийния компонент, но по отношение на спорта Нейт едва ли би имал шанс.
Американецът многократно е заявявал, че заради този шамар рекордът на Хабиб сега е 29-1, но в действителност "Орела" просто щеше да прегази Диас.

Може би затова такава битка никога не е била близо до официално обявяване от UFC. Уайт и неговите хора едва ли искаха да унищожат кариерата на гангстера от Стоктън. Сега обаче всичко се промени и Диас ще се бори с още по-труден противник в лицето на Чимаев.

Хамзат е по-силен от американеца във всички компоненти. Не е ясно какво трябва да се случи, за да излезе Нейт като победител от тази битка. Сега той не е толкова важен за Дейна Уайт, така че босът е готов да даде цялата слава на Диас в ръцете на Хамзат без никакви проблеми.

И ако се случи огромна изненада в тази битка, то Дейна има план "Б". В този случай той вече е обещал на Нейт Диас битка за титлата с Леон Едуардс, който също е готов да даде реванш за американеца.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес