Зареждане

Нейт Диас гилотинира Фъргюсън и го засили към изхода на UFC

Нейт Диас гилотинира Фъргюсън и го засили към изхода на UFC
Публикувано на: Септември 11, 2022 в 07:37 ч
Нейт Диас победи Тони Фъргюсън в битката на ветераните.

Двамата оглавиха събитието UFC 279, което се проведе преди малко в Лас Вегас. Битката им беше в полусредна категория. Тони и Нейт я приеха с 24 часа предизвестие, след като Хамзат Чимаев се провали на кантара и отпадна от срещата с Диас.

В първия рунд Тони залагаше на лоу кикове. Нейт успя да блокира един от тях и нарани кракът на Тони, който започна да кърви. Тони продължи на вкарва лоу кикове, а Диас разчиташе на ударите в главата. Нейт спечели рунда.

В следващите два рунда Тони обработваше водещия крак на Диас и му причини хематом. Нейт обаче не спираше да пресира и на няколко пъти нарани Тони с тежките си крошета. Фъргюсън нямаше идея в играта, освен своите лоу кикове, които постигаха частично целта си.

Нейт надиграваше Фъргюсън в стойка и това беше причината Тони да тръгне за събаряне в 4-тия рунд. Нейт обаче го посрещна с гилотина и го накара да се предаде. Така Диас гилотинира "El Cucuy" в 4-тия рунд.

С тази победа Диас спира 2 поредни загуби и вече е свободен агент. Нейт загатна, че ще влезе в бокса и ще покаже на всички останали как се прави. Той сподели, че иска да прекара известно време извън UFC. Този развой на събитията е кошмарен за Дейна Уайт.

Дейна искаше да накаже Диас с Чимаев, но вместо това Нейт получи Тони и излиза с вдигнати акции на свободния пазар. Тони от своя страна за пореден път затвърди, че вече не може да се състезава на високо ниво и трябва да се оттегли от ММА.

Фъргюсън навлезе в серия от 5 поредни загуби и вероятно ще бъде освободен от UFC.












Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес