Зареждане

Насурдин Имавов победи Роман Долидзе

Насурдин Имавов победи Роман Долидзе
Публикувано на: Февруари 4, 2024 в 07:03 ч
Насурдин Имавов успя да победи Роман Долидзе, за да спечели главната битка на събитието UFC Vegas 85, което се проведе в Лас Вегас. Двамата се биха в бой от средна категория и Имавов се оказа по-добрият, но победата не дойде без противоречия.

След като почти отбеляза приключване в първия рунд Имавов остана по-добрият страйкър през всичките пет рунда. Той беше близо до загубата, след като вкара хай кик на Долидзе, който държеше ръката си на тепиха. Реферът Хърб Дийн спря срещата, но докато се грижеше за Долидзе в клетката, Имавов насочи вниманието си към Крис Къртис, който беше в ъгъла.

Двамата започха да разменят закани. Това принуди Дийн да се намеси и да издърпа Имавов далеч от конфронтацията с Къртис. Дийн взе точка за неправомерния хай кик, което само допълнително усложни точкуването, но все пак крайният резултат беше за Имавов.

Съдиите дадоха резултат - 49-44, 48-46 и 47-47, което доведе до победа за Имавов с решение на мнозинството. След това той се обърна към словесната си война с Къртис, като спомена и битката им, която завърши с несъстоял се резултат след сблъсък на главите по време на UFC 289.

Показвайки завидна точност с удара си, Имавов просто продължи да удря Долидзе, който търсеше клинча. Насурдин вкара ъперкът и коляно, след които Долидзе се озова на земята. Имавов го последва на земята, където започна да нанася удари, търсейки нокаута, но Долидзе продължи да се движи и да се бори достатъчно, че да попречи на рефера да спре битката.

След тежък първи рунд Долидзе отново се обърна към играта си в клинч, за да забави своя съперник. Имавов не си даваше зор, но след излизането от клинча вкара добра серия от удари, които намираха целта. При почти всяка размяна на удари Имавов нараняваше Долидзе и изглеждаше така, сякаш му трябва само още един удар, за да победи с нокаут.

Долидзе се противопостави с граплинга си, но той просто не успя да събори Имавов на земята. Роман успяваше да оцелее, защото влизаше в клинч и така нарушаваше ритъма на своя съперник. Докато двубоят навлизаше в четвъртия рунд, Долидзе държеше ръката си на земята, а Имавов му вкара хай кик. Долидзе се срина на земята, но хай кикът се оказа непозволен, тъй като Роман беше опрял ръка на земята.

След като Долидзе се възстанови, Дийн наказа Имавов с отнемане на точка за непозволения хай кик. За щастие на Имавов битката беше подновена. В последните 5 минути Долидзе знаеше, че се нуждае от приключване, за да гарантира победата, но и двамата бойци бяха изтощени. Това доведе до слабо темпо с някои небрежни размени до края на битката, но все пак беше достатъчно за Имавов да спечели.

С тази победа Имавов се върна към успехите и си пожела битка с Шон Стрикланд. Долидзе навлезе в серия от 2 загуби.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес