Зареждане

Namajunas: Jedrzejczyk ми показа какво не трябва да прави един шампион

Namajunas: Jedrzejczyk ми показа какво не трябва да прави един шампион
Публикувано на: Ноември 5, 2017 в 15:00 ч

Rose Namajunas записа най-важната си победа в кариерата, принуждавайки шампионката в категория сламка Joanna Jedrzejczyk да се предае под ударите ѝ в UFC 217.

В дните преди самата среща Jedrzejczyk неспирно атакува Namajunas с всякакъв тип закани и конфронтации, като се почне от това, че "Thug Rose" е психически нестабилна, до това, че ще ѝ вземе душата по време на двубоя им.

И макар Namajunas да е малко лудичка, душата ѝ ликува след срещата, тъй като тя е новата шампионка в категорията.

А за да се стигне до тук отнема много време и труд, както самата Rose казва.
 
"Когато Joanna заяви, че съм психически нестабилна, първоначално ме жегна. Но после си казах, че ще използвам това в своя полза... в дейстивтелност имаме история с психически заболявания в моята фамилия. Използвах възможността да се изправя срещу това, да го преодолея и в крайна сметка разбрах, че всички сме еднакви и аз съм сравнително нормална.

Joanna е голяма шампионка и аз научих много от нея... Когато за пръв път тя излезе на сцената, научих какво трябва да прави един шампион. А от нейното държание през изминалата седмица научих какво не трябв да прави един шампион. Оценявам всеки урок от нея.

Искам да използвам тази възможност. Продължавам да си напомням защо се бия. Искам да върна обратно истинската чест и уважение в бойните изкуства. Забавляваме се в клетката. Всичките тези закани и говорене на глупости преди битката са страхотни и ако това е, което ти идва отвътре и трябва да правиш, прави го. Аз обаче искам да дам малко по-различен пример."

Работата на Namajunas с Jedrzejczyk обаче може и да не е приключила съвсем. Веднага след поражението си полякинята поиска реванш, а с 5 поредни защитити на титлата си преди това тя има право да го получи.
 
"Ако някой заслужава реванш, това е Joanna," заяви президентът на UFC, Dana White. "Вижте какво е поситгнала тя и какво е направила. Ще видим какво ще се случи."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес