Зареждане

Мохамед Мокаев изгонен от UFC заради преговори с PFL

Мохамед Мокаев изгонен от UFC заради преговори с PFL
Публикувано на: Юли 31, 2024 в 08:06 ч
Бившият боец на UFC Мохамед Мокаев бързо беше изхвърлен от организацията след победата си в UFC 304. С малко предизвестие или предупреждение непобеденият боец беше изключен от UFC. Сега се носят слухове, че това може да е свързано с преговорите му с конкурентната организация PFL.

Мохамед Мокаев: UFC и PFL

23-годишният Мохамед Мокаев от Англия е впечатляващ боец с богата биография. Преди да направи професионалния си дебют, той печели два златни медала в IMMAF и ADCC Grappling. Откакто се превърна в професионалист, през 2020 г., Мокаев остана непобеден в тринадесетте си двубоя.

Със седем последователни победи в категория муха на UFC, включително два бонуса за представяне, изглеждаше, че младият Мокаев ще продължи да бъде гореща перспектива за UFC. Въпреки това, след като побеждава Манел Капе в Мачестър, Англия, той е съкратен от UFC. Първоначално се смяташе, че това се дължи на скучния му стил на борба, който не е най-любим на феновете, а сега изглежда, че причината може да е в преговорите с конкурентната организация PFL.

Президентът на UFC Дана Уайт намекна за това по време на пресконференцията на UFC 304 след двубоя, когато каза:

"Състезателите не са негови големи фенове по много различни причини. В този бизнес има много хора, които се бият в сваляния, много момчета, които се бият в този стил. Но тук работата е различна - има нещо повече. Той вече няма договор. Мисля, че PFL ще получи страхотен непобеден боец. Успех му желая."

Според репортера на ММА Бен Дейвис, той е получил вътрешна информация от анонимен източник и е споделил информация, че Мокаев и екипът му искат да използват преговорите с PFL и спрямо дадената от тях цена, да поставят условия за преговори с UFC. В този случай UFC не са били склонни да преговарят.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес