Зареждане

ММА обществото скърби за Абдулманап Нурмагомедов

ММА обществото скърби за Абдулманап Нурмагомедов
Публикувано на: Юли 4, 2020 в 00:00 ч
Вчера ни напусна легендарният треньор Абдулманап Нурмагомедов, който е баща на шампионът в лека категория на UFC, Хабиб Нурмагомедов. Няколко месеца 57-годишния дагестанец се бори за своя живот, но за съжаление загуби битката. В началото на месец май Абдулманап се заразил с COVID-19, което предизвикало редица здравословни проблеми и влошило сърдечната му дейност.

Миналата година бащата на шампиона се оперира от проблеми със сърцето в Германия и през май претърпя нова сърдечна операция. Наложи се два пъти да го поставят в изкуствена кома, след която той се събуди и не можеше да говори. "The Eagle" сподели в интервю, че посещавал баща си, който го разпознавал, но нямало комуникация между двамата. В последните няколко дни стана ясно, че Абдулманап преборил коронавируса, но получил необратима мозъчна травма, причинена от инсулт.

Големият треньор отново изпаднал в кома и така издъхнал вчера следобед. Първи за смъртта на Абдулманап сподели президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров, който е близък до семейството и преди години му подари луксозен автомобил. Нека сега видим някои от реакциите на известните хора в ММА обществото, както и на Владимир Путин след трагичната новина:


Конър Макгрегър: Съболезнования, нека почива в мир Абдулманап Нурмагомедов. Това е загуба на баща, треньор и човек отдаден на спорта.

Джъстин Гейджи: Сърцето ми се къса след тази новина за смъртта на легендата Абдулманап. Съжалявам Хабиб. Баща ти почина със сърце изпълнено с гордост, че ти ще носиш неговото наследство.

Пьотр Ян: Съболезнования към неговото семейство. Достоен треньор и патриот.

Владимир Путин: Изказвам искрени съболезнования.

Питър Куили: Почивай в мир! След последната ми битка в Русия, феновете започнаха да ме атакуват, защото победих. Беше страшно и тогава Абдулманап дойде и много бързо оправи нещата. Той изглеждаше чудесен човек.

Джон Кавана: Гений в бойните спортове и вдъхновение за младите. За съжаление ни напусна в своя връх на треньорската дейност. Каква трагедия. Почивай в мир! 

Рамзан Кадиров: Той ни напусна, но остави след себе си добро име и стойностно поколение. Такава е волята на Всевишния. Молим Го да му опрости и да го въведе в градините на вечността. Ние на Аллах принадлежим и при Него се завръщаме.


Нека почива в мир голямата легенда!!!!!





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес