Зареждане

MMA боец с интерес към боксовото начинание на UFC

MMA боец с интерес към боксовото начинание на UFC
Публикувано на: Май 2, 2019 в 08:43 ч
Cub Swanson се бие под шапката на Zuffa от 12 години. Той нарпави дебюта си в ММА през 2007-ма в WEC, а 4 години по-късно дебютира и в UFC.

Swanson загуби дебюта си срещу Ricardo Lamas, но след това стана един от най-успешните атлети в категория перо.

Сега обаче американецът е заинтересован от нова фаза в кариерата си - както и предизвикателство в нов спорт - бокса. Както е известно, Zuffa, компанията собственик на UFC, има намерение да започне организирането на боксови галавечери и Cub е готов да стане част от тях.

"На 100%, ако ми дадат възможност. Когато бях свободен агент говорих за това с Dana White. Казах му, че съм отворен на боксови срещи. Jose Aldo тренира бокс. Мога да се боксирам с него. Той тогава ми каза, че това звучи забавно, но предпочита да ни гледа в MMA. Аз обаче мисля, че много други хора ще се заинтересуват от такъв сблъсък.

На няколко пъти за малко да премина изцяло към бокса, защото много ми харесва. Като ММА боец винаги ми е било интересно да разучавам различни дисциплини. Главното е защото имам чувството, че започвам отначало. И ако имах възможност да направя нещо, каквото Conor McGregor направи... особено ако щях да изкарам повече пари от първия си боксов мач... тогава нека го направим. Още повече ако е под ръководството на Dana White.

С радост ще покажа, че ММА бойците могат да се боксират. Ще бъде много интересно."

Cub Swanson в момента се готви за битка срещу Shane Burgos в UFC Ottawa, но боксовото начинание на екипа зад UFC се задава на хоризонта.

Вижте също: Dana White: След края на лятото ще направя ходовете си в бокса

Ще ви е интересно ли да видите Swanson срещу Aldo в боксова среща? Или изобщо UFC бойци да редуват ММА битките си с такива на боксовия ринг?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес