Зареждане

Минаков: Фьодор е по-завършен боец от Миочич

Минаков: Фьодор е по-завършен боец от Миочич
Публикувано на: Август 18, 2020 в 09:59 ч
Бившият шампион на Bellator в тежка категория Витали Минаков вярва, че Фьодор Емеляненко е по-завършен боец от Стипе Миочич. Миналия уикенд във Вегас Миочич защити титлата си в тежка категория с победа над Даниел Кормие. Дейна Уайт веднага започна да говори, че Миочич е най-велик в историята при тежките и извади Фьодор Емеляненко от уравнението.

Това обаче е било грешка според Минаков, който смята, че след време Стипе ще бъде забравен така, както забравиха Кейн Веласкес. Ето какво сподели Минаков за Емеляненко и Миочич:

С какво е по-добър Стипе Миочич ? С какво ? Да, той взе скалповете на добри бойци. По онова време Фьодор беше мегазвезда. Тогава той също взе скалповете на силни бойци. Но MMA индустрията е стъпила толкова напред, че сега голямо име се създава много по-бързо. И сега заради тези реклами имената на бойците, които Миочич победи изглеждат по-големи. Струва ми се, че това е погрешната формулировка за определяне на най-велик в историята при тежките. Ясно е, че ще говорят за тези, които в момента са на върха. 

Аз лично предпочитам Фьодор, но не защото е мой сънародник. Всъщност повече харесвам Мирко и го следях повече. Но Фьодор беше по-универсален. Той беше единственият, който можеше да доминира във всички аспекти. Ако сравним Фьодор и Миочич, то аз мисля, че Емеляненко е по-завършен боец от него. Двамата са от различни епохи. Ако зависеше от мен, то аз щях да поставя Фьодор на върха в историята на тежка категория.

 Той е по-голяма личност. Бих го избрал от гледна точка на това какъв принос е дал за развитието на бойните изкуства. Всички говорят, че той трябва да е най-велик. Всички с изключение на тези в Америка. Емеляненко има наследство, а Миочич утре ще бъде забравен. Видяхте как спряха да говорят за Веласкес. Двамата с Дос Сантос бяха сред най-добрите. Днес обаче Кейн е забравен, а за Фьодор още се говори.

Съгласни ли сте с разсъжданията на Минаков ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес