Зареждане

Michael Bisping официално се оттегли: Не си заслужава

Michael Bisping официално се оттегли: Не си заслужава
Публикувано на: Май 29, 2018 в 09:49 ч

Преди няколко седмици бившият шампион в средна категория, Michael Bisping обяви, че неофициално вече се е оттеглил, за да откаже предизвикателството на Gokhan Saki.

Този път "The Count" обаче официално заяви, че времето му в клетката е приключило.

"Не си заслужава. Какво друго да направя? Спечелих титлата, имам много победи. Всичко, което исках, съм го постигнал."

"Защо да продължаваме? Не че не мога, но какъв е смисълът? Използвах позицията си, за да открия нови хоризонти. Човек трябва да знае кога да спре. Почти на 40 години съм вече - сега е времето."

Bisping, със своя завиден резултат от 20 победи и 9 загуби, винаги е бил на прицел - в своята кариера той се е бил срещу сериозни опоненти като Cung Le, Anderson Silva, Dan Henderson и други.

Най-бележитата му победа е от UFC 199, когато нокаутира Luke Rockhold, спечелвайки си титлата, след едноседмично предизвестие. След като имаше проблем с ретината преди 4 години, Bisping продължи да се бие. След нокаута, който претърпя от Kelvin Gastelum в края на миналата година обаче, "The Count" разкри, че има проблеми и с другото око, което може и да е било решаващ фактор при неговото оттегляне.

"Беше дълго приключение - през 2003-та започнах да тренирам. 15 години съм професионален боец, 12-13 години съм в UFC. Няма как да продължава вечно. Дълго време се занимавам с това и, разбира се, имам и проблеми с окото. След срещата с Gastelum, започнах да имам проблеми със здравото си око - не съм говорил за това преди."

След като беше в серия от пет поредни победи през 2015-та и 2016-та, сред които и успешната защита на титлата срещу Dan Henderson в UFC 204, Bisping реши да се изправи срещу Georges St-Pierre в UFC 217 - среща, в която загуби шампионската си позиция.

От спечелването на The Ultimate Fighter 3 до поставянето на множество рекорди в Октагона, включително и за победи, поделяйки си това постижение със St-Pierre (двамата имат по 20 победи), Bisping се превърна в ключова фигура в UFC. И въпреки че поведението му не винаги се харесваше на останалите бойци, той си устава уникален по свой начин. Той може и да натъжи феновете си със своето напускане, но поне го прави спокойно.

"Първо искам да благодаря на своята съпруга. Без нея това нямаше да се случи. Факт. Беше невероятна на всяка крачка от това приключение. Децата ми, баща ми. Баща ми беше изумителен. Разбира се, благодаря и на всички в Обединеното кралство и по света, които ме подкрепяха."

Да му пожелаем всичко най-добро!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес