Зареждане

Мераб Двалишвили: Грузия иска в Европа, а не СССР

Мераб Двалишвили: Грузия иска в Европа, а не СССР
Публикувано на: Август 21, 2022 в 01:00 ч
Боецът на UFC в категория петел Мераб Двалишвили реши да поговори малко за политика.

Грузинската ММА звезда живее в САЩ вече 10 години и се радва на демокрацията. Той вярва, че хората в Грузия искат да бъдат част от Европа, а не да се върнат към реалностите на СССР. 

Грузия е член на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, Съвет на Европа, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и се стреми към членство в НАТО и ЕС.

След кратка независимост, следвана от Руската революция през 1917, Грузия е окупирана от Съветския съюз (1921), ставайки съветска република.

"Да, ние, кавказките народи, имаме такава традиция. Разбира се, дядо ми и по-възрастните хора използват тази шапка. Живеехме в планината, карахме животни и прекарвахме много време на студен въздух, затова носехме такива шапки. 

Това е нашата кавказка историческа традиция. Просто искам да покажа на хората откъде идвам и какви традиции имаме. Аз съм кавказец, не съм родом от Съветския съюз. 

Моята страна, Грузия, все още се бори да бъде част от Европа, а не от Съветския съюз. 

Искаме да живеем в демокрация, не искаме да се връщаме назад. Искаме да запазим традициите си. Ние сме хора, които уважават традициите си. Това искам да покажа.", сподели Мераб пред Metaratings.ru

След независимостта си през 1991 г. посткомунистическа Грузия страда от гражданско неспокойствие и икономическа криза, което продължава през цялото десетилетие. Това продължава до Революцията на розите през 2003 г., след която новото правителство въвежда демократически и икономически реформи.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес