Зареждане

Мераб Двалишвили е като 'Веласкес в категория петел'

Мераб Двалишвили е като 'Веласкес в категория петел'
Публикувано на: Септември 18, 2024 в 07:01 ч
След впечатляващата си победа в главното събитие на Noche UFC през уикенда, новоизлюпеният шампион Мераб Двалишвили е описан от главния треньор на ветерана Хавиер Мендес като по-малка версия на бившия крал на тежката категория Каин Веласкес.

Двалишвили, който беше водещ на UFC 306 през уикенда в зала "Сфера" в Лас Вегас, успя да спечели безспорната корона в полусредна категория в битката си за титлата с боеца от Монтана Шон О'Мали - надвивайки участника от Contender Series по пътя към победа със съдийско решение.

Победата бе втора за родения в Тбилиси Двалишвили през тази година след предишната над бившия шампион в две категории Хенри Сехудо и отбеляза единадесетата му поредна победа.

Мераб Двалишвили сравнен с Кейн Веласкес след победата в UFC Noche

И вече обмисляйки потенциални защити на титлата си срещу бившия шампион в категория муха, Дейвесон Фигейредо, както и срещу Умар Нурмагомедов, Мераб Двалишвили получи сравнения с гореспоменатия мексиканец Веласкес от главния треньор на Американската кикбокс академия, Мендес.

"Това, което Мераб Двалишвили притежава, е невероятно кардио", заяви Хавиер Мендес. "Това е голяма част, която е в негово предимство. Не знам за никой в категорията когото виждам, който да има такова предимство."


"Той има невероятно много въздух", обясни Мендес. "Той ми напомня на Каин Веласкес в дивизията в полутежка категория.

Два пъти печелейки безспорната титла в тежка категория по време на престоя си в Октагона, Веласкес успя да спечели титлите в битки срещу Брок Леснар, а след това и срещу Джуниор дос Сантос. 

И в други забележителни промоционални победи, роденият в Салинас Веласкес постигна забележителни успехи над имена като "Bigfoot" Силва, "Minotauro" Ногейра, Травис Браун, Чейк Конго и Бен Ротуел по пътя към шампионските си титли в UFC. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес