Зареждане

Масвидал за Чандлър: Дори и да го убия, нищо не печеля

Масвидал за Чандлър: Дори и да го убия, нищо не печеля
Публикувано на: Ноември 30, 2022 в 00:00 ч
Хорхе Масвидал не е заинтересован да залага титлата си на "Най-гадно копеле" срещу Майкъл Чандлър – особено след като “Gamebred” се е насочил към титлата на UFC в полусредна категория.

Чандлър предизвика Масвидал в битка за титлата "Най-гадно копеле" на Масвидал в няколко скорошни интервюта след загубата си в третия рунд от Дъстин Поарие в дива битка на UFC 281.

Масвидал, който се подготвя за следващото събитие на своята организация iKON FC 6 този петък в Орландо, Флорида, отговори на предизвикателството на Чандлър.

„Майкъл Чандлър е скатавка, човече“, каза Масвидал. „А това е първото нещо, което не трябва да бъдеш, за да си "Най-гадно копеле". Видях го да се бие с моето момче Уил Брукс и Уил Брукс удари това копеле толкова силно, че той просто се отказа по средата на битката. Той се обърна, поклати глава и каза: „Не, приключих с боя.“

„Гадно копеле друг път. Това е първото правило да бъдеш BMF - не можеш да се откажеш. Може да загубиш, но не можеш да се откажеш. Не можеш да се откажеш. Битка за моята титла? Няма как да се случи. Чандлър, знам, че си скъсал връзка с реалността, но това няма как да се случи."


Масвидал се надява да се завърне в октагона през "март или април", за предпочитане на същата галавечер, включваща реванша за титлата в полусредна категория между Леон Едуардс и Камару Усман. 38-годишният боец се надява да обърне нещата и да направи още един опит за титлата, след като загуби в последните си три двубоя – два срещу Усман и срещу Колби Ковингтън в единствената си поява през 2022 г. на UFC 272 през март.

Въпреки че много фенове биха били заинтригувани от битка между двама мощни и издръжливи страйкъри, Масвидал просто не смята, че трудът ще си заслужава.

„Тази битка не ми дава нищо в ранглистата в полусредната категория, за да стигна до шампионски двубой,” каза Масвидал. „Ако го ударя само с един удар, той ще се превърне в прах – той се разпада, като една от онези стари статуи, които се разпадат на прах.

Не виждам никакъв смисъл в тази битка, който да си заслужава риска. Дори и да го убия, това не ми дава нищо на мен или на кариерата ми, така че наистина не ме интересува. Освен това той не привлича много платени гледания."


В съзнанието на Масвидал, ако има един боец в леката категория, който може да претендира за титлата на BMF, това е човекът, който току-що победи Чандлър.

„Знаете ли кой е "Най-гадно копеле"? Дъстин, но няма да се бия с Дъстин, защото той е мой човек“, обясни Масвидал. „Дъстин никога не се отказва. Дъстин дава всичко от себе си, за да измъкне.

Той пое най-доброто от Чандлър и каза: „Какво?“ Бам! Това е гадно копеле. Има много такива в този спорт, но Чандлър не е сред тях. Не може да се откажеш по средата на двубоя. Това автоматично е дисквалифиция. Съжалявам, Чандлър."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес