Зареждане

Макгрегър може да даде на Фъргюсън най-скъпото 'погребение' в историята на UFC

Макгрегър може да даде на Фъргюсън най-скъпото 'погребение' в историята на UFC
Публикувано на: Септември 17, 2022 в 02:00 ч
Конър Макгрегър ще прегази Тони Фъргюсън и ще направи блестящо завръщане в UFC. 

През нощта на 10 срещу 11 септември в Лас Вегас, Невада, САЩ се проведе турнирът UFC 279. В главната битка на вечерта Нейт Диас победи Тони Фъргюсън със събмишън. Гангстерът от Стоктън обяви, че напуска промоцията на Дейна Уайт. 

Същото се очакваше и от Тони, но "El Cucuy" е нетърпелив за битка и не смята, че е време да се оттегли от ММА. Фъргюсън остава голям боец, въпреки че е в серия от 5 поредни поражения. Тогава с кого трябва да се бие ? 

Идеалният кандидат за дуел с Тони е Конър Макгрегър. Всеки мечтае да сподели клетката с "The Notorious", но битката с Фъргюсън има смисъл в момента. Всички ще спечелят от такъв мач. Ще спечели Макгрегър, неговият опонент, ръководството на UFC и феновете. 

В битката си с с Диас, Фъргюсън показа, че няма и спомен от предишата му форма. За Конър битката с Тони ще е страхотен начин да се завърне триумфално, както направи през януари 2020 г. срещу Доналд Серони.

Ирландецът уверено ще победи вече безличния Фъргюсън и така ще накара феновете отново да повярват, че е готов да се състезава с най-добрите. Малко вероятно е Конър да откаже да се бие с Фъргюсън заради поредицата му от загуби. Серони също беше в серия от загуби, преди да се срещне с Макгрегър.

Фъргюсън не иска да прекрати кариерата си по никакъв начин. Тони или чака наистина щедра оферта, или просто искрено вярва в своята конкурентоспособност. Битката с Макгрегър ще му донесе най-голямата заплата в кариерата му - ирландецът ще му направи най-скъпото "погребение" в историята на UFC.

Няма съмнение, че Дейна Уайт би се радвал да организира такава битка. Той ще може да събере прилични цифри от продажби на PPV, поне за кратко да върне ореола на величие на Конър и в същото време да организира красиво сбогуване за Фъргюсън.

Освен ако, разбира се, Фъргюсън след поражението отново не реши, че иска да продължи с битките. Малко вероятно е Уайт да го задържи в UFC след 6 поредни поражения. Плакатът "Тони - Конър" звучи като основната битка на годината и всички ще го гледат.

Това определено ще бъде битката, от която всички ще спечелят.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес