Зареждане

Маалем победи Джамбазов с ТКО след три изтощителни рунда

Маалем победи Джамбазов с ТКО след три изтощителни рунда
Публикувано на: Август 25, 2024 в 00:10 ч
Мохамед Саид Маалем се доближи до нов двубой за титлата след поредна победа в BRAVE 86 срещу ММА ветерана Атанас Джамбазов.

Маалем бързо свали Джамбазов на земята, където вкара добро коляно, но българският боец успя да се изправи и да притисне опонента си към клетката. Бургазлията се опита да отбележи на няколко пъти тейкдаун, но Маалем показа много добра защита от събаряния.

При преборванията Джамбазов продължи да опитва събаряния, като междувременно Маалем започна да нанася постоянни удари, които поставяха във все по-голям проблем Джамбазов.



Физически Маалем изглеждаше по-едрият от двамата, което бе допълнителна трудност за българина.

В края на първия рунд Джамбазов опита гилотина, но тя не бе достатъчно дълбока и швейцарецът оцеля до края на рунда.

Във втория рунд Джамбазов влезе с добър удар, но започна да личи умората в него. Все пак той отново успя да хване в гилотина опонента си, но отново не бе достатъчно плътна.



Малко след това последва нов опит за гилотина, който беше по-близко до успеха. Това даде сили на Джамбазов, който се втурна и в размени и в крайна сметка взе гърба на Маалем, но сам даде гърба си. Роденият в Алжир боец чакаше само това, но не успя да го удуши с ключ, затова сложи ръка на устата му, за да затрудни максимално дишането на вече изтощения Джамбазов.

В третия рунд и двамата бойци бяха изморени, но Джамбазов видно показа сърце, въпреки че трудно поемаше дъх. Отново последва опит за гилотина от негова страна, но отново неуспешна.

Маалем успя да вземе гърба на боецът от Бургас и с граунд енд паунд принуди реферът да спре битката в 1:55 до края третия рунд.


Всички резултати от BRAVE 86 може да видите тук, а пряко видео от залата може да видите в сторитата на MMA.BG в Instagram.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес