Зареждане

Лицемер ли е Дейна Уайт ?

Лицемер ли е Дейна Уайт ?
Публикувано на: Октомври 24, 2022 в 00:00 ч
Дейна Уайт успя да оправдае победата на Шон О'Мали.

Миналия уикенд събитието UFC 280 се проведе в Абу Даби. Галавечерта ще бъде запомнена от историческото събитие - Ислам Махачев върна титлата в Дагестан. Но самото събитие имаше и срамен скандал. Пред очите на милиони зрители Пьотр Ян беше ограбен от съдиите.

Съдиите отново ограбиха руския бивш шампион. Прочетете реакциите в социалните медии или в новините и ще видите, че няма нито един боец, който да каже, че Ян е загубил тази битка. 27 от 27 чуждестранни журналисти дадоха победата на Ян, а някои от тях дадоха 30-27 в посока на руснака.

Но двама некомпетентни съдии отсъдиха 29-28 в полза на О'Мали. Най-разочароващ беше доблестният защитник на справедливостта Дейна Уайт, който държи бойци в листата на UFC, независимо от националността. Но сега той откровено прецака Ян.

Първо, Дейна направи спорна присъда във втората битка със Стърлинг. И сега оправдава резултата от двубоя с О'Мали. Дори Шон вдигна рамене и не повярва, че е спечелил, защото той наистина загуби.

„Това е една от онези равностойни битки. Мога да разбера хората, които казват, че Ян е победил. И мога да разбера хората, които казват, че О'Мали е спечелил.

Единственото странно нещо е, че си мислех, че победата в битката ще зависи от това кой ще вземе първия рунд. Но очевидно това не е така.", сподели Уайт пред медиите.

Това си е чисто лицемерие от страна на Уайт. Те се интересуват не от спортния компонент, а от финансовото благополучие. Любимият трик на Дейна Уайт е да твърди, че не е отговорен за вземането на решения. Но той е единственият човек, който може да влияе.

Така той, например, изхвърли рефера Марио Ямасаки, който не се интересуваше от здравето на спортистите. Когато Джон Джоунс загуби от Мат Хамил чрез дисквалификация, тогава ръководителят на лигата се бори с атлетическата комисия на Невада, за да анулира изхода от битката.

И сега, вместо да се бори с несправедливостта в собствената си лига, той си затваря очите и се преструва, че всичко е наред. Хенри Сехудо се изказа най-добре от всички.

„Най-лошият обир в историята на UFC . Надявам се нашият спорт да не се превърне в бокс.”, написа Сехудо в социалните мрежи.

Явно в UFC не се интересуват от спортния компонент. Те се интересуват само от рейтинга и броя платени гледания по системата PPV. Лицемери ли са в UFC ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес