Зареждане

Леон Едуардс: Няма да подпиша за бой с Колби Ковингтън

Леон Едуардс: Няма да подпиша за бой с Колби Ковингтън
Публикувано на: Март 21, 2023 в 12:00 ч
Леон Едуардс е категоричен, че няма да даде шанс за титлата на Колби Ковингтън.

Шампионът на UFC в полусредна категория беше гост в ''Часът на ММА" с Ариел Хелуани. Миналия уикенд Леон се справи с Камару Усман на UFC 286, което се проведе в Лондон. Едуардс спечели с решение и така вече е 2-1 в битките с Усман.

Малко след това президентът на UFC Дейна Уайт обяви, че Ковингтън ще бъде следващият претендент за титлата на Едуардс. Колби вече два пъти се би за титлата, но загуби от Усман, а миналия уикенд беше резерва на битката в Лондон.

„Определено имам думата. Слушай, той няма да се бие за титлата в следващата битка. Вижте пътя, който трябваше да извървя, за да стигна до там. Няма начин да бъдеш бит два пъти от човека, когото аз току-що победих два пъти.

Ковингтън победи Масвидал, след което е неактивен вече година и половина. Изчезна за една година, след което идва на кантара и е следващ за титлата. Изобщо няма смисъл, така че нека да видим как ще се развие.

Той трябва да излезе там и да си спечели шанса, както аз трябваше да направя. Аз и Хамзат Чимаев се предизвиквахме с години. Аз приех битката с Чимаев, а Ковингтън не го направи. Сега получава награда, че не се би с Чимаев.

Когато аз бях неактивен, ме махнаха от ранглистата. Така че „привилегията на Дейна Уайт“ определено е реална. Няма смисъл. Ковингтън не е направил много. Той излиза след загуба, след което побеждава Масвидал. 

Седи около година и половина, отиде в съда, все още не разбирам случая той да се бие за титла. Те се опитват да го направят, но изобщо няма смисъл за мен. Чувствам, че има нужда от поне още една битка. 

Всички останали се борят и си проправят път, за да стигнат до битка за титлата, така че защо той трябва да стои една година без да прави нищо, а след това произволно да влезе в битка за титлата ? 

Чувствам, че той трябва да излезе там и да се бие с едно от топ 5 момчета, топ 6 момчета. В момента буквално няма ясен претендент и имам чувството, че всички са на една битка от световната титла. 

Така че ще седна на трона си и ще гледам.“, каза Едуардс.

Ковингтън определено не заслужава шанс за титлата в момента. Вие как мислите ?










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес