Зареждане

Лариса Пачеко победи Кайла Харисън и спечели титлата

Лариса Пачеко победи Кайла Харисън и спечели титлата
Публикувано на: Ноември 26, 2022 в 07:36 ч
Кайла Харисън и Лариса Пачеко оглавиха събитието PFL 10, което се проведе преди минути в Ню Йорк. 

За шок на всички Пачеко успя да изпълни задачата си и нанесе първа загуба на двукратната олимпийска златна медалистка от САЩ. Битката между двете беше трилогия, след като в първите 2 срещи Харисън успя да спечели с решение на съдиите. Този път обаче беше различно.

Битката започна като повечето битки на Харисън, която по традиция отбеляза събаряне. Тя успя да доминира в този рунд и вкара някои добри попадения. Нещата се нажежиха във втория. Пачеко защити доста опити за събаряне и успя да нанесе тежки удари.

Бразилката изигра много добър рунд и стана първата жена в ММА, която печели рунд срещу Харисън. Кайла започна третия с ранен тейкдаун, но Пачеко беше тази, която продължи да бъде офанзивнa с удари на земята. 

Тя нанесе достатъчно удари, за да успее да заключи Харисън в триъгълник, който изглеждаше обещаващ. Кайла успя да се измъкне и завърши отгоре върху Пачеко, вкарвайки удари. 

Имаше някои наистина интересни надигравания на земята в 4-тия рунд. На два пъти Пачеко успя да обърне опитите за събаряне на Харисън и да завърши върху нея на земята. Нито една от жените не успя да запише много контрол на земята.

Пачеко нанесе няколко стабилни удара, създавайки потенциално равен рунд пет минути преди края. Харисън не изчака дълго в петия, за да тръгне за тейкдаун, но Лариса се възползва и вкара доста удари, след като защити събарянето. 

Бразилката записа повече щети в този последен рунд. Така битката стигна до решение, което беше единодушно в полза на Пачеко - (48–47, 48–47, 48–47). С тази победа тя отмъщава на Харисън и отнема непобедената й статистика.

Лариса печели титлата в лека категория, както и наградата от 1 милион долара. Победата беше 6-та поредна за бразилката. Харисън от своя страна се раздели с серия от 15 поредни победи. Тя не спираше да говори, че няма конкуренция за нея и след тази битка ще гони само огромните битки в ММА.














Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес