Зареждане

Крис Уейдман иска трети двубой с Андерсън Силва на боксовия ринг

Крис Уейдман иска трети двубой с Андерсън Силва на боксовия ринг
Публикувано на: Март 30, 2024 в 17:00 ч
Бившият шампион на UFC в средна категория Крис Уейдман е готов за боксов мач срещу Андерсън Силва.

Бившият носител на титлата ще се завърне в клетката тази събота вечер в UFC Атлантик Сити. Там Крис Уейдман ще се състезава във втория си двубой след счупването на крака си през 2021 г. срещу Юрая Хол. В събота вечер той ще се изправи срещу Бруно Силва, който влиза в двубоя с две поредни загуби. Навлизайки в подготвителния лагер, Уейдман си мислеше, че може да се пенсионира при загуба.

Бившият шампион обаче промени курса си. В неотдавнашно интервю с коментатора на UFC Даниел Кормие Крис Уейдман обсъди завръщането си в клетката. В него бившият шампион заяви, че не само не планира оттеглянето си, но и че има поглед към бокса.

В интервюто Крис Уейдман сподели, че вижда бъдещето си извън UFC и назова потенциален съперник, който е негов бивш опонент. Този човек е великият Андерсън Силва, когото Уейдман победи два пъти в октагона през 2013 г. В последния двубой "The Spider" му счупи крака по същия начин, по който на американецът му се случи почти десетилетие по-късно.

Крис Уейдман добави в интервюто, че според него Андерсън Силва вероятно ще иска да му отмъсти. Така че той е готов да се качи на боксовия ринг за трети двубой. В случай чебившият шампион на UFC не иска да се върне към съперничеството, Уейдман смята, че има и други интересни варианти, включително Джейк Пол.


"Харесвам UFC." Крис Уейдман заяви в интервюто с Даниел Кормие, обсъждайки своето бойно бъдеще. "Мисля, че ми остават две битки по договора, ще видим. Голяма победа над Бруно Силва този уикенд заради всичко, което съм постигнал, може да ми отреди големи възможности в UFC. Обичам UFC, но очевидно за мен има и боксови мачове."

Той продължи:

"В бокса се изкарват много пари и не бих имал нищо против да завърша кариерата си с това. Всъщност обичам бокса и кой не би искал да види Крис Уейдман и Андерсън Силва в боксов мач? Може ли той да си отмъсти на мен? Разбирате ли какво имам предвид? Така че има някои страхотни битки. Бих могъл да се бия с Джейк Пол като последния пионер на ММА, който ще дойде и ще направи това, което всички се опитват да направят и да оправят нещата."

"Не знам, не знам дали и той би се бил с мен. Може би." Крис Уейдман заключи: "Това би било битка за големи пари за мен. Всички умират за тази битка, бих се радвал."

Какво мислите за тези коментари на бившия шампион на UFC? Искате ли да видите "Крис Уейдман срещу Андерсън Силва 3"?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес