Зареждане

Крис Уайдман се завърна с победа над Бруно Силва

Крис Уайдман се завърна с победа над Бруно Силва
Публикувано на: Март 31, 2024 в 07:05 ч
ММА легендата Крис Уайдман се завърна в клетката на UFC и записа първа победа от 4 години насам.

Уайдман премери сили с Бруно Силва в средна категория. Битката им беше част от картата на събитието UFC on ESPN 54, което се провежда в Атлантик Сити, Ню Джърси. Крис изглеждаше много добре в битката и доминира в първия рунд. Уайдман не се притесняваше да вкара лоу кикове, фронт кикове и хай кикове, въпреки че си счупи крака преди няколко години.

Крис опита да събори Силва, който не се даваше. Уайдман се вкопчи в него и го държеше до мрежата, където вкарваше удари с коляно. Крис записа над 3 минути контрол в рунда. Във втория рунд Крис отново беше с една идея по-активен и по-добър. Той вкарваше удари на бразилеца, а в края на рунда го натисна до мрежата с крошета и го нарани, но времето изтече.

В третия рунд Крис за втори път в срещата бръкна в окото на Силва. Бруно взе почивка, но продължи да се бие, а Уайдман пак му бръкна в окото два пъти. За съжаление рефера не го видя. Силва сложи ръце на лицето си и падна на земята, а Уайдман го последва с удари и рефера спря срещата. По всичко личеше, че Уайдман печели с нокаут, но Силва не спря да протестира.

Първоначално Крис беше обявен за победител с технически нокаут, но по-късно победата беше променена и той спечели с единодушно решение заради двете бърканията в окото. Официалният изход от битката е победа с техническо решение за американеца - (30-27, 30-27, 30-27)  - 3, 2:18.

С победата Уайдман печели за първи път от август 2020 година насам. Той спира серия от 2 поредни загуби. Силва навлиза в серия от 3 поредни загуби. 






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес