Зареждане

Крис Уайдман: Бях разорен и живеех в мазето на родителите си

Крис Уайдман: Бях разорен и живеех в мазето на родителите си
Публикувано на: Февруари 4, 2020 в 10:08 ч
Бившият шампион в средна категория Крис Уайдман реши да се върне назад в миналото и да си припомни победите над легендарният Андерсън Силва. 35-годишния боец беше непобеден в ММА и в серия от 5 поредни победи. Той получи шанс за титлата в средна категория срещу "The Spider" и никой не му даваше шанс за победа. Силва беше в серия от 17 поредни победи, от които повечето с приключване.

Бразилеца имаше цели 10 поредни защити на титлата и нямаше кой да го спре. Тогава едно младо и гладно за изяви момче го нокаутира във втория рунд и шокира света. Уайдман увеличи статистиката си на 10-0 в октагона и спечели световна слава, пари и пояс. Уайдман записа и втора победа над Андерсън Силва, а след това успехи над Мачида и Белфорт.

Преди 5 години Люк Рокхолд успя да го нокаутира и прекъсна серията му от 13 поредни победи. Уайдман се раздели с непобедения си статут и титлата в категорията. Последва едно голямо падение за него и той губи с нокаут 5 от последните си 6 срещи. Името му завинаги ще остане в историята, въпреки загубите. Ето какво сподели той в интервю за славните години преди време:


Да стана световен шампион, да победя Андерсън Силва, за да постигна целта си в една нощ, беше супер сюрреалистично чувство. Най-накрая го направих. Това беше като сбъдната мечта. Знаех, че ще го победя. Знаех, че той няма нужното, за да ме победи. Аз бях на мисия и така беше писано. Знаех, че ще го победя, а след това и втори път. Никой нямаше да ме спре. 

Целта ми беше да стана световен шампион, да победя Андерсън Силва, най-накрая да постигна целта си в една нощ, побеждавайки го, нокаутирайки го, спечелвайки този колан за първи път. Всичко беше сюрреалистично. Беше си едно лудо преживяване да нокаутирам боец, който никога не беше губил с нокаут. Нямах представа, че ще живея такъв начин на живот. Пари, автографи, нямах желание дори да го правя. 

Влюбих се в бойните спортове и се привързах към тях. Много възходи и падения, но по-луди, отколкото можете да си представите. Бях се борил през целия си живот и дори не спечелих долар. Бях толкова разорен, живеех в мазето на родителите си. Бебето беше на път да се роди. Печелех 12 000 долара годишно като помощник-треньор на доброволци. Обичам да се състезавам. 





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес