Зареждане

Край на ранния кантар за бойците преди битките им в UFC

Край на ранния кантар за бойците преди битките им в UFC
Публикувано на: Юни 12, 2018 в 08:45 ч

Президентът на UFC, Dana White реши след множеството провалени срещи отново да върне късните кантари.

"Повярвайте ми, проучихме нещата. Статистиката не лъже. Говорихме и с бойци. Много от тях искат кантарите да бъдат в 4 часа."

Идеята зад ранните кантари беше, че позволяват на бойците да се хидратират по-добре преди да влязат отново в октагона, което се отразява положително и на представянето им по време на битка. Според White обаче, няма нищо по-добро от добрия сън:

"Познавам много бойци и повечето от тях не обичат да стават рано сутрин. Спят по цял ден и обикновено будуват през нощта. А за да се теглят рано сутрин, трябва цяла нощ да отслабват. Един бог знае до колко късно стоят и навярно въобще не се наспиват. Просто не работят така нещата."

Последният боец, който не успя да си влезе в категорията беше yoel Romero, който се провали както преди UFC 221, така и преди UFC 225. И двата пъти той опропасти възможностите си да се бие за титлата.

Както се очаква, има и бойци, които възразяват кантарите да бъдат преместени за по-късен час. Сред тях са Eddie Alvarez, Sergio Pettis, Claudia Gadelha, като те също са подкрепени и от рефера "Big" John McCarthy:

"Това е голяма грешка. Защо да променяш нещо заради малцинството, което не се справя, за сметка на всички останали, които си действат отговорно?"

Единствено White би могъл да отговори на това.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес