Зареждане

Ковингтън твърди, че Ник Диас му отказал двубой: Той се страхуваше да се бие с мен

Ковингтън твърди, че Ник Диас му отказал двубой: Той се страхуваше да се бие с мен
Публикувано на: Юли 3, 2024 в 20:00 ч
Колби Ковингтън, претендент за титлата в полусредна категория на UFC, твърди, че Ник Диас е отказал да се бие срещу него.

Миналия месец феновете научиха, че бившият шампион на Strikeforce и WEC ще се завърне в клетката. Следващия месец в Абу Даби Ник Диас ще се изправи срещу дългогодишния претендент в полусредна категория Висенте Луке. Съобщава се обаче, че 40-годишният мъж първоначално не е искал да се бие с "Silen Killer". Вместо това Диас е имал списък с други противници, които е искал.

Според информацията едно от тези имена е било Колби Ковингтън. Според Ариел Хелвани Ник Диас е искал да се изправи срещу бившия временен шампион в полусредна категория на UFC 300, но двубоят не се е осъществил. От своя страна Ковингтън е извън клетката след загубата с единодушно решение от Леон Едуардс през декември.

В неотдавнашно интервю за Submission Radio Колби Ковингтън беше попитан за двубоя с Ник Диас. Там "Chaos" заяви, че дългогодишният любимец на феновете всъщност е отказал двубой срещу него в миналото. Според Ковингтън, Диас е отхвърлил предложението да се бие с него в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк през 2021 г.



Колби Ковингтън твърди, че "уплашеният" Ник Диас е отказал двубой срещу него в UFC

Колби Ковингтън обаче добави, че не таи никаква злоба към Ник Диас. "Chaos" заяви, че дългогодишният любимец на феновете е отказал двубоя, защото е знаел, че няма да спечели. Ковингтън допълни, че двубой с 40-годишния боец би бил най-голямото несъответствие в историята на промоцията.

"За съжаление, той не ми е предлаган от около три години." Колби Ковингтън заяви пред Submission Radio. "Последният път, когато Хънтър Кембъл ми се обади с името на Ник Диас на бюрото си, беше когато ми предложиха да се бия с него в Медисън Скуеър Гардън преди около три години. Той отказа двубоя, така че мисля, че UFC просто знае, че не може да ни даде мач.

Искам да кажа, че това е най-голямото несъответствие в историята на UFC - да ми дадат човек като Ник Диас. Няма да е справедливо за компанията да постави боец, който е извън разцвета на силите си, срещу боец, което е в разцвета на силите си и е най-добрият в полусредна категория на земята в момента - Колби Ковингтън... Няма да омаловажавам братята Диас и да говоря глупости за тях. Те казаха някои лоши неща за мен, но са направили страхотни неща в спорта и аз няма да седна да говоря нищо лошо за тях. Но той избегна битката. Той се страхуваше да се бие с мен и това са факти."

Какво мислите за тези коментари на претендента за титлата в полусредна категория на UFC? Бихте ли искали да видите двубой между Колби Ковингтън и Ник Диас?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес