Зареждане

Ковингтън: Битка с Масвидал няма да ми донесе нищо

Ковингтън: Битка с Масвидал няма да ми донесе нищо
Публикувано на: Юли 15, 2020 в 07:59 ч
Обикновено бивши съотборници рядко се бият един срещу друг, защото е трудно да се изправиш срещу приятел и тренировъчен партньор - емоционалното пречупване е голямо. Поне така е при повечето, но не и при Колби Ковингтън и Хорхе Масвидал.

Преди няколко години двамата бяха най-добри приятели - съквартиранти и съотборници в American Top Team. Когато обаче Ковингтън започна да се изкачва в класациите, приятелството им изглежда бързо избледня. В изминалата година Ковингтън публично оплю много от ММА звездите на отбора - включително и Масвидал.

В клетката и двамата бяха победени от Камару Усман в последните си битки. Това е достатъчно драматично, за да се направи битка между двамата. Но след UFC 251 Масвидал бързо отхвърли идеята за битка с чупливия Колби, а самият Ковингтън също звучи доста незаинтересован.

Вижте също: Масвидал: Не искам да се бия с Колби, защото е чуплив тъпак

"Не ме интересува битка с него. Няма какво да доказвам - нищо няма да ми донесе тази битка, с нищо няма да допринесе за моето наследство в тази организация. Искам да си направя реванш с Марти Fakenewsman и ще държа титлата скоро. Всеки може да се пробва да ми я вземе. Ще се изправя срещу всички. Не съм кучка като уличния Юда. Ще се бия с всекиго, не е нужно да си подбирам опонентите като него."

Ковингтън добави, че вече се е бил с Масвидал всеки ден в залата, докато са тренирали заедно. По време на тези спаринги той твърди, че го е "нокаутирал всеки път".

Вижте също: Ковингтън: Нокаутирах Масвидал с ритник

"Направо го спуквах от бой, играех си с него. Казвах му, че е малка кучка, шепнех му го в ухото и той нищо не можеше да направи. Не можеше да ме спре. Затова той не иска да се бие с мен. Защо би искал? Защо да се изправи срещу някого, срещу когото няма никакъв шанс?"

Смятате ли, че е редно да ги видим един срещу друг или наистина това е куха битка, която не би привлякла такъв интерес?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес