Зареждане

Кори Сандхаген: Заслужавам шампионска битка повече от О'Мали

Кори Сандхаген: Заслужавам шампионска битка повече от О'Мали
Публикувано на: Януари 4, 2023 в 06:14 ч
Кори Сандхаген не е съгласен, че Шон О’Мали е следващият на опашката за титлата в категория петел.

След като спечели най-голямата победа в кариерата си на UFC 280 през октомври 2022 г. срещу Пьотр Ян чрез съдийско решение, О'Мали се изстреля до позицията на претендент номер 1 в дивизията. След това младокът беше информиран от президента на UFC, Дейна Уайт, че следващата му битка ще бъде първата му възможност за титла.

Междувременно, многогодишният най-високо класиран претендент в дивизията, Сандхаген, прекъсна серията от загуби в две битки, побеждавайки Сонг Ядонг чрез технически нокаут в четвъртия рунд с лекарско спиране през септември 2022 г.

„Последният път, когато проверих, О'Мали все още нямаше договор за битка,” каза Сандхаген. „Ако се справя наистина добре срещу Марлон „Chito“ Вера, може аз и Шон да се бием веднага след това в зависимост от това какво ще се случи между Алджамейн Стърлинг и Хенри Седжудо. Това е битката, която ще поискам.

Шон се би с куп посредствени опоненти и след това едва победи човек в битка от три рунда“, продължи той. „Наистина не мисля, че това трябва да му осигури шанс за титлата. През последните три години съм в топ 5. Получих един шанс за титлата и той беше с кратко предизвестие за подготовка. Мисля, че заслужавам повече от него шанса за титлата.”

Следващият двубой на Сандхаген със сигурност ще е доста атрактивен, когато той се изправи срещу Вера през февруари 2023 г. в главното събитие на UFC Vegas 69. Победа за един от двамата претенденти ще ги позиционира твърдо до, или може би пред О'Мали.

„Знам, че има много шум около О'Мали, но знам и че не бях супер активен миналата година“, каза Сандхаген. „Тази година ще е много по-активна за мен и мисля, че просто ще накарам хората отново да повярват в уменията ми.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес