Зареждане

Конър Макгрегър се чуди защо Хосе Алдо се оттегли

Конър Макгрегър се чуди защо Хосе Алдо се оттегли
Публикувано на: Юни 3, 2023 в 07:46 ч
Конър Макгрегър може и да е прекарал години в тормоз на Жозе Алдо преди евентуалния им двубой за титлата в категория перо на UFC, но "The Notorious" си остава един от най-големите фенове на Алдо.

Съперничеството между Макгрегър и Алдо е една от най-големите вражди в цялата история на смесените бойни изкуства (ММА). Най-вече заради гръмките изказвания и личните нападки на Макгрегър към Алдо, двамата състезатели в категория "перо" имаха сблъсък, който се осъществи на UFC 194 през 2015 г. Макгрегър безславно спря Алдо с 13-секунден нокаут, за да спечели безспорната титла на UFC в категория перо.

Въпреки че мнозина биха искали да видят реванш между двамата бойци, това просто не се случи. Макгрегър остави дивизията зад гърба си, за да преследва допълнителни титли на UFC и масивна боксова супер битка, докато Алдо се би в категория перо още няколко години, преди да свали в категория петел и да направи нов опит за златото на UFC.

Алдо, който е смятан за един от най-добрите състезатели в категория перо за всички времена, обяви оттеглянето си от UFC още през септември 2022 г. Оттогава ветеранът се състезава на боксовия ринг, но кариерата му в ММА изглежда е в миналото.

"Защо се оттегли? Не беше ли планирано да се бие отново? Мислех си, че проправя път към титлата в категория перо", каза Макгрегър по време на скорошно интервю с Меган Оливи от UFC. "А след това отиде да се занимава с бокс. Не знам, каквато и да е причината, цялото ми уважение към него. Истински боец, в няколко дивизии, носител на световна титла и претендент и е в спорта от толкова дълго време. Нека силата е с него, желая му всичко най-добро."

Макгрегър, който планира собственото си завръщане в UFC след двегодишно прекъсване, е най-голямата звезда, която спортът изобщо е виждал, и съперничеството му с Алдо е голяма причина за това. За щастие, Макгрегър успя да се възползва от срещата си с Алдо през 2015 г., но ирландецът не таи омраза занапред.

"Това е начинът, по който трябва да бъде с течение на времето", каза Макгрегър. "Излизаш за да се биеш и получаваш моето уважение."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес