Зареждане

Конър Макгрегър е сред 50-те най-добре платени спортисти в историята

Конър Макгрегър е сред 50-те най-добре платени спортисти в историята
Публикувано на: Март 10, 2023 в 12:00 ч
Конър Макгрегър влезе в листата с 50-те най-добре платени спортисти за всички времена.

След като прекара последното десетилетие в UFC "The Notorious" захлеби достатъчно милиони, че да намери място сред най-платените в историята. Спортистите с най-високи доходи в историята бяха събрани в нова листa за Sportico.

Макгрегър е първият и единствен представител на MMA в листата, което едва ли е изненада.

Във въпросната листа място намират 7 представители на бокса. Според доклада Макгрегър е на 33-то място за всички времена, след като е спечелил 530 милиона долара през кариерата си, които са коригирани до 615 милиона долара поради инфлацията. 

Печалбите от кариерата на Макгрегър комбинират парите, които той е направил от битките си, както и бонусите от платените гледания. Съобщава се също, че ирландската суперзвезда е прибрал повече от 100 милиона долара за една битка, която беше през 2017 година срещу Флойд Мейуедър. 

Макгрегър е спечелил милиони от доходоносни сделки за спонсорство, включително минали взаимоотношения с марки като: Beats by Dre, Reebok, Monster Energy и Burger King.

Бившият шампион в две дивизии на UFC също взе неочаквана печалба, след като продаде мажоритарния дял в своята марка уиски Proper No. 12 на Proximo Spirits в сделка, която според източници е на стойност около 600 милиона долара. 

Що се отнася до боксьорите в списъка, Мейуедър е под номер 8 като цяло, след като според източника е спечелил 1,1 милиарда долара, коригирани до 1,41 милиарда долара за доходите му през целия живот. 

Към него в списъка за всички времена се присъединяват Майк Тайсън, Мани Пакиао, Джордж Форман, Оскар Де Ла Хоя, Ивендър Холифийлд и Канело Алварес. Най-платеният за всички времена е Майкъл Джордан с 3,3 милиарда долара печалби.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес