Зареждане

Кои са бъдещите опоненти на Jon Jones в полутежка категория ?

Кои са бъдещите опоненти на Jon Jones в полутежка категория ?
Публикувано на: Март 6, 2019 в 00:00 ч
Jon Jones отново е на върха в полутежка категория и успя да защити трона. "Bones" успя да победи повечето легенди, но постоянно изгряват нови звезди и той ще трябва да започне да се справя с тях. Сега ще разгледаме няколко бойци, които са потенциални негови опоненти и има голям шанс да го видим в клетката с тях:



1. Thiago Santos е страхотен боец, който откакто се качи в полутежка категория успя да запише 3 поредни победи с нокаут и спечели бонуси. Сходна серия от 3 поредни победи спечели шанс на Anthony Smith и сега Santos е най-смислената битка за Jones в категорията. Dana White вече сподели, че иска битката между двамата. Причината за това искане е ясна и тя е нокаутиращата сила на Santos, който може да те приспи само с един удар. Победата, която постигна той миналия месец над Blachowics го постави на второ място в класацията за най-много победи с нокаут в историята на UFC. Пред него е само Vitor Belfort, който има 1 победа повече от Santos. Той има най-голям шанс да се бие с Jones и определено ще го затрудни.


2. Johnny Walker успя да спечели първите си 3 битки в UFC и то с нокаути за секунди. Все още не е показал целия си потенциал и не знаем много за играта му, освен факта, че е брутален нокаутьор. Walker  все още има нужда от няколко битки в UFC и Dana White ще го запази и няма да го пусне срещу топ бойци, за да стане по-опитен. В бъдеще обаче Walker е потенциален опонент за Jones и вече заяви, че не се страхува от него.


3. Dominick Reyes все още няма загуба в ММА и определено е заплаха за всички в категорията. Той е с рекорд 10-0 и има 4 победи в UFC. Неговата мечта е да детронира Jon Jones и е сериозен в намеренията си. За да стигне до него обаче Reyes ще трябва да победи Volkan Oezdemir след по-малко от две седмици. Неговото представяне в битката с Volkan, ще покаже дали е готов за величие в категорията. Ако успее да победи, то това ще го приближи до шампиона.


4. Volkan Oezdemir влезе в UFC с гръм и трясък. Той навърза серия от 3 поредни победи за 6 месеца и си спечели битка с Daniel Cormier. Oezdemir загуби тази битка, а след това загуби и от Anthony Smith, но въпреки тези загуби той си остава боец, който може да ти изгаси тока с 1 удар, също както и Santos и Walker. Играта му на земя обаче е много слаба и той има малки шансове да победи Jones. Ако се стигне до битка между двамата, то определено Oezdemir има някакъв шанс за победа, което е благодарение на неговата нокаутираща сила.


5. Corey Anderson е в серия от 3 поредни победи и настояваше за битка с Jones. Той беше първия боец, който го предизвика, след като Jon защити пояса си миналия уикенд. Anderson има добра борба и не е лош в стойка, но вече беше нокаутиран няколко пъти и няма големи шансове срещу Jones. Anderson може да победи доста бойци в категорията, заради своето кардио, но определено ще бъде кошмарна за него битката срещу Jones. Въпреки това обаче той си остава потенциален опонент, ако продължи да побеждава.



Кои има най-голям шанс за победа срещу Jones от изброените ?

 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес