Зареждане

Класа! Шон О'Мали изнесе лекция на Марлон Вера и защити титлата

Класа! Шон О'Мали изнесе лекция на Марлон Вера и защити титлата
Публикувано на: Март 10, 2024 в 08:20 ч
Шон О'Мали записа най-силното представяне в своята кариера в UFC.

Американската звезда заложи титлата си в категория петел в реванш с Марлон Вера. Двамата оглавиха събитието UFC 299, което се проведе в Маями, Флорида. Шон се представи много силно и не даде никакви шансове на Вера, който преди няколко години му нанесе пъвра загуба в кариерата.

Тогава Шон получи контузия в крака и загуби с технически нокаут. Сега обаче нямаше контузия и О'Мали преподаваше в октагона. Във всеки един рунд О'Мали вкара повече удари от Вера и не спираше да го удря. Шон беше по-активен в първия рунд, а Вера беше търпелив.

Във втория рунд Шон доминира и вкара брутално коляно на Вера, който някак си остана на крака. В края на рунда Шон прати Вера в нокдаун. Чито не впечатлява с нищо друго, освен с издръжливост. В третия рунд доминацията на Шон продължи и той показа, че е нива над Вера.

В четвъртия рунд Вера стана по-агресивен и вкара повече удари, отколкото в предишните рундове. Шон обаче и в този рунд беше по-активният и по-добрият боец. В последния рунд О'Мали нарани Вера с тежък десен, но не успя да го приключи.

Чито се отличи с тежко кроше в тялото на О'Мали, който се преви от болка, но продължи да го доминира до последните секунди. Шон вкара 186 значителни удара, а Вера се отличи с 90 такива.

Така срещата стигна до решение, което беше за О'Мали - (50–45, 50–45, 50–44). Това беше първа защита на титлата от Шон, който предизвика Илия Топурия. С тази победа О'Мали навлезе в серия от 6 победи. Вера от своя страна се върна към загубите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес