Зареждане

Khabib Nurmagomedov отново се срещна с Путин, за да празнуват победата

Khabib Nurmagomedov отново се срещна с Путин, за да празнуват победата
Публикувано на: Септември 13, 2019 в 05:00 ч
Качил: DoloR
Непобеденият шампион в лека категория Khabib Nurmagomedov защити титлата и непобедената си статистика в Абу Даби. В пустинята шампиона доминира над Dustin Poirier и го накара да се предаде в 3-тия рунд. Неговата победа впечатли отново Владимир Путин, който покани непобедения шампион, за да го поздрави.

"The Eagle" се прибра в Русия и заедно с баща си отидоха на среща с Путин, като на срещата беше и Vladimir Vasilyev, който е глава на Дагестан. Khabib е най-популярния боец в своята страна и вече е сред големите звезди на UFC, след като победата му над Conor McGregor, която го направи световно известен. Ето какво си казаха Khabib и президента на Русия по време на тяхната среща:
 
Путин: Искам да те поздравя. Това беше добра битка срещу силен и упорит съперник.

Khabib: Да, моя опонент беше силен и показа уважение. Този път се бих срещу боец, който ме уважаваше. 

Путин: Това си зависи от човека. Разбира се, че един професионален боец трябва да бъде такъв. Ти записа убедителна победа. Гледах битката и ти успя да го накараш да се предаде с rear-naked choke, което си е класически захват за душене. Приложи го по точния начин, без да притискаш гърлото му. Успя да го притиснеш здраво от двете страни на врата и всичко беше справедливо. 

Khabib: Да, първоначално опитах да приложа neck crank, но беше в 1-вия рунд и той се спаси. 

Путин: Той ти вкара чист удар. 

Khabib: Да, вкара ми добър удар. Ние знаехме, че той има по-бързи ръце от мен. Затова реших да го контролирам в първия рунд. Щеше да бъде доста рисковано да разменяме удари в първия рунд. Във втория рунд аз замръзнах малко и той ми вкара този удар. Тогава чух баща ми, който беше доста недоволен. 

Путин: Все пак успя да го свалиш на земята. 

Khabib: Имаше още едно нещо. Преди битката един приятел ми каза, че трябва да внимавам, защото Dustin обича да прилага гилотина. Знаех, че той го прави с дясната ръка, въпреки че е левак. Той прилага гилотна, а след това заключва краката си и започва да притиска. Аз реших да му позволя да приложи гилотина, но сложих крак върху неговия, за да не ме заключи с крака. Усетих, че започна да стиска и трябваше да се махна. Успях да сменя позицията си и се измъках.


Dana White е впечатлен от срещата между Khabib и Путин и я сподели в социалните мрежи. Ето какво сподели Khabib в социалните мрежи след срещата си със своя президент:

Днес двамата с баща ми бяхме приети от президента на Русия Владимир Владимирович Путин. Срещата се проведе в родния Дагестан. Много е приятно, когато държавният глава оценява работата ни, подкрепя ни и след всяка победа, както обикновено, той лично ни поздравява

Миналата година Путин отново прие Khabib и го поздрави за победата му над Conor McGregor. Тогава Khabib обиколи доста страни и се срещна с важни личности от политиката. Сега най-вероятно ще бъде същото и Khabib ще обикаля различните държави, за да получава поздравления.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес