Зареждане

Кевин Лий: Оливейра ми разби колената, още не мога да се оправя

Кевин Лий: Оливейра ми разби колената, още не мога да се оправя
Публикувано на: Февруари 21, 2024 в 09:00 ч
Кевин Лий е готов да се върне към серията си от победи.

31-годишният бивш състезател в лека категория имаше всички предпоставки за бъдещ шампион по време на възхода си до възможността за временна титла през 2017 г. В крайна сметка Лий се провали срещу Тони Фъргюсън чрез задушаване в третия рунд и оттогава не се е представял по същия начин.

"Mo-Town Phenom" е 3-5 в осемте си двубоя след Фергюсън (19-8 общо) и се завръща към битките след по-малко от година почивка. Между намирането на подходяща дивизия, в която да се състезава, Лий се бори и с контузии през последните години, а забележителен източник на такива според него е загубата му от Чарлз Оливейра през март 2020 г.

"Чарлз унищожи и двете ми колена в първия рунд на нашата битка и ние продължихме да се бием, оттогава имам три операции на колената и все още се възстановявам четири години по-късно", написа Лий в Туитър.

"До седмици по-късно не знаех колко е зле", продължи той. Болниците бяха затворени. Но нека поясня, че не отнемам постигнатото от Чарлс в този бой, той свърши страхотна работа и показа защо е шампион. Да се биеш с някой като този е просто опасно".


В последния си двубой Лий се завърна в полусредна категория в Ultimate Fighting Championship (UFC), когато бе посрещнат от изгряващия перспективен боец Ринат Фахретдинов. За съжаление на Лий, той беше приспан за по-малко от минута, когато "Gladiator" го повали и заключи в гилотинно задушаване при 55-ата секунда.

Планът за Лий е да даде още един шанс на Леката категория в тази последна глава от кариерата си, като се храни правилно и издържа на трудностите, които срещаше в пика си. В идеалния случай той очаква завръщане през лятото или около него. Междувременно гореспоменатият бивш шампион, Оливейра, се подготвя да се изправи срещу Арман Царукян на UFC 300 на 13 април 2024 г.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес