Зареждане

Камен Георгиев след SFC 7: Готов съм за реванш, Калоян се дърпа

Камен Георгиев след SFC 7: Готов съм за реванш, Калоян се дърпа
Публикувано на: Февруари 13, 2019 в 08:11 ч
Очакваната с огромен интерес ММА битка между Камен Георгиев и Калоян Колев в SFC 7: Avatars се проведе на 9-ти февруари и не разочарова феновете. Двамата бойци държаха на нокти публиката в столичната зала "Универсиада" във всичките 5 рунда.

Колев успя добре да следва стратегията си и приложи уменията си по борба за да стигне до победа със съдийско решение. Камен също имаше своите силни моменти, нанасяйки тежки удари, когато двамата играха в стойка.

"Очаквам реванш - организаторът е съгласен, отправил е предложение към противника ми, но той се дърпа," сподели Камен специално за MMA.BG. "Щом го е страх да си стои във Фейсбук и да събира лайкове. Явно това го топли. Има и такива хора - умират си да ги ласкаят.

Но да гледа записа - всяко държане за мрежата се наказва с жълт картон, а в случая той трябваше да получи няколко!"
 
Малко след това обаче Калоян Колев даде своя отговор и пред MMA.BG заяви, че е готов да даде реванш на Камен, но не и преди лятото, тъй като има вече поети други ангажименти и участия.

Вижте също: Резултати от SFC 7: Avatars - много нокаути и български победи
 
За Камен трудното не е било в самата битка а преди нея и както се оказва бойният атлет е имал доста проблеми в тренировъчния си лагер, с които се е налагало да се справя в движение.

"Най-трудното въобще не беше в битката. По време на подготовката трябваше да лекувам три различни контузии, а отделно и грип - три дни преди мача."
 

 
Като опитен боец Камен винаги прави анализи на представянето си, за да бъде по-добър в следващата си битка. След битката Камен сподели, че е видял допуснати от него тактически грешки.

"Винаги търся грешки, а и да не търся щабът ми няма да ги спести. В случаят това са някои дребни, но важни детайли и точно поради тази причина oще няма да ги оповестя. Очаквам реванш и не искам да давам такава информация на противниковия щаб.

Да, за феновете ще е интересно да знаят, но ще трябва да изчакат и реванша. Tъкмо ще им е по-интересно. Само ще разкрия ,че бяха от тактическо естество.

Иначе като подготовка всичко беше отлично въпреки резултата. Всички видяха, че съм по-издръжливият, по-бързият и по-подготвеният състезател."
 
Зад такава подготовка разбира се стоят много тренировки и пот в залата, но също и отбор, който може да те накара да вдигаш летвата с всеки час в залата.

"Бойците с които тренирам са невероятни професионалисти и въпреки че 2 години и половина нямах ММА двубой, те направиха подготовка ми толкова тежка, че мачът ми се видя като разходка в парка.

Нурал Назмиев, Преслав Кулеков, Борис Величков, Явор Нинов, Карен Хачaтриян, Тони Маркулев, Пейо Мариновски, Миро Танев, Николай Тошев, Младен Рашков са познати имена не само в България, но и с успехи по целият свят."
 

 
Камен изобщо не звучи разколебан след поражението - дори напротив - още в клетката на SFC 7 той поиска реванш, а пред MMA.BG сподели и че го очакват и други предизвикателства - както за него, така и за неговия отбор от "Боен клуб България".
 
Вижте също: Лице в лице с шампиона: Камен Георгиев
 
"Предстоят ми много състезания. Както чухте още в клетката след мача поисках реванш. Това е с приоритет.

На тренировки бях следващият ден - имам ангажимент към отбора си "Боен клуб България". ще участваме на световното и европейско първенство по Комбат Рестлинг, респективно трябва да участвам и в подготовката на останалите. Междувременно има и няколко републикански състезания и профи гали. Никой не може да почива тъй като всеки има ангажимент към отбора.

Младежката формация на клуба постига все повече успехи и трябва да я развиваме. Грижата за подрастващите е много по-трудна от колкото да воюваш само за собствените си успехи."

Дали ще има втори двубой, който със сигурност ще е интересен за феновете, ще стане ясно и след отговора на Калоян Колев.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес