Зареждане

Какво е да тренираш с чудовище като Хабиб ? Белал Мохамед разказва!

Какво е да тренираш с чудовище като Хабиб ? Белал Мохамед разказва!
Публикувано на: Ноември 12, 2022 в 00:00 ч
Трудно е да се намери шампион на UFC с толкова истории за здрави тренировки като Хабиб Нурмагомедов.

Нито един загубен рунд в спаринг в продължение на 8 години, нито един нокдаун, нито едно сътресение, доминиране на средните категории в залата, усещане като бетонна плоча отгоре - всички тези истории създадоха Нурмагомедов и го превърнаха във феномен.

Вече минаха две години от пенсионирането на Хабиб, който сега се изявява като треньор. Едно от новите попълнения в неговия екип е Белал Мохамед. На 22 октомври на UFC 280 в Абу Даби, той нокаутира Шон Брейди и записа 8-ма поредна победа в полусредна категория.

Белал прекара лагера за тази битка в отбора на Хабиб, който го покани по собствена инициатива за последните 40 дни подготовка. Тези 40 дни бяха истинско откровение за Мохамед, който никога преди не се беше сблъсквал с такава дисциплина и такъв обем работа.

Едно от основните му впечатления беше спарингът със самия Хабиб. Белал наистина стана атрактивен, след като започна да тренира с Хабиб. Наскоро Мохамед сподели какво е да тренираш с Нурмагомедов. Той разказа това в Youtube канала на Dashing Kevs.

„Хората се чудят какво им е толкова специалното. Всички смятат, че дагестанците трябва да имат различна програма за спортна наука или силова тренировка. Не, брато, те просто работят повече. 

В Америка например имаме ден за спаринг или днес е ден за борба, или ден за граплинг. Те имат всичко всеки ден. Правихме спаринг, а след 10 рунда Хабиб идва при вас, обува шорти и казва: „Ела с мен в клетката.“

Аз започвам да се чудя какво става. Гледам треньора си, а самият той прилича на уплашен родител: „Върви, Хабиб те вика.“ И започваш да работиш с него и разбираш, че той си е все същият. 

Да, в пенсия е, но все още е чудовище. Събаряше ме, когато искаше, качваше се отгоре ми и от там започваше да ми говори. Изглеждаше неуважително, но какво можех да направя ? (Смее се). Нищо не можеш да направиш.

Много момчета, например, не искат повече да работят с партньор, който те бие. Хавиер Мендес дойде при мен след първия спаринг с Хабиб и каза: „Той прави това с всички. Просто си кажете, че всеки следващ път трябва да го карате да работи с 1% повече."

И аз се настроих, така че петата седмица от работата с тези момчета беше различна от първата. Хабиб и Махачев са сходни по много начини, но когато Хабиб работи с вас, той иска да ви потопи.

Хабиб иска да страдаш. Ислам е различен. Той поне има някаква милост. Хабиб, когато види, че страдате, той се радва.", сподели Мохамед пред Dashing Kevs.

Вие ще можете ли да смогнете в една тренировка с Хабиб Нурмагомедов ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес