Зареждане

Какво да очаква Mark Hunt след загубата в Москва?

Какво да очаква Mark Hunt след загубата в Москва?
Публикувано на: Септември 18, 2018 в 10:12 ч
Още един уикенд е вече зад гърба ни, а с него мина и вълнуващото UFC Fight Night 136 в Москва. Много бойци си тръгнаха от клетката, ближещи раните си, като в това число влиза и Nikita Krylov, който не успя да продължи серията си от 4 победи заради Jan Blachowicz. Andrei Arlovski също беше надвит от Shamil Abdurakhimov.

Кой обаче отнесе най-сериозни щети от цялата работа? Mark Hunt.

'Super Samoan' беше повикан да се изправи срещу Aleksei Oleinik след като Fabricio Werdum беше принуден да се оттегли заради неуспешен допинг тест, който му донесе 24-месечно наказание.

Това беше последният шанс за Hunt да се върне ссред победителите, след като по-рано тази година падна от Curtis Blaydes.

Hunt започна добре, използвайки в своя полза премерени ритници. След като пречупи Aleksei с няколко силни удара, Oleinik върна жеста още по средата на първия рунд, поваляйки противника си на земята. Щом му се откри възможност, събмишън специалиста започна да търси вариант да приключи срещата.

И не му отне много време да го открие - той набързо успя да принуди Hunt да се откаже с rear-naked choke. Hunt за пореден път показа, че джиуджицуто не му е силна страна.

Бившият претендент за титлата вече има две поредни загуби, общо 3 за последните 4 срещи.

Самият той даже твърди, че времето му в организацията изтича и не е в особено добри взаимоотношения с ръководството, особено щом стане дума за неуспешни допинг тестове, USADA и любовта на UFC към Brock Lesnar. В крайна сметка, тази загуба не е толкова фатална, тъй като той и без това не е търсил вариант, с който да си изпроси по-добра сделка, щом договора му изтече.

Hunt все пак обаче не иска да става свободен агент като със загуби в последните срещи - ако си тръгне като победител, със сигурност ще му е по-лесно да си намери добри срещи и сам. Все пак е хубаво да се има предвид, че ако реши да се пробва отвъд океана, името му само по себе си ще му отключи достатъчно възможности за добър договор.

Що се отнася до следващия му противник, Hunt се е състезавал срещу всички в тежка категория, които имат смисъл. Въпреки дългия опит обаче, Hunt и Andrei Arlovski така и не са се срещали.

Това може и да се промени скоро, тъй като и двамата са вече към края на своята кариера, в серия от загуби, а и двамата имат нужда от победа. Да си признаем, нямат много други варианти, които да имат смисъл, затова защо не ги изправим един срещу друг?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес