Зареждане

John McCarthy: Дисквалификацията беше правилно решение

John McCarthy: Дисквалификацията беше правилно решение
Публикувано на: Март 5, 2018 в 17:24 ч
Източник: mmanews.com
Изпратено от: DoloR
Един от най-добрите рефери влизали някога в октагона определено е Големия John MaCarthy. Винаги когато има разногласия за решение на рефера, всички питат John. Той има 24 години опит в октагона, има също и школа за рефери, в която се е обучавал и Mark Smith, който на UFC 222 дисквалифицира Hector Lombard заради удари след края на рунда. Ето какво е мнението на легендата John MaCarthy:

"Когато бях рефер винаги когато рунда свърши, слагам ръка между бойците или заставам между тях и казвам край. Правя това, защото щом ръката ми е между тях всичко, което бъде направено тогава е непозволено. Направил ли съм това, не ми трябват повторения да реша дали някой удар е бил непозволен.

Тези неща се учат в курса, който провеждаме за рефери и Smith го знае. Мога да кажа, че той свърши работата си като рефер на 90%.

Ако той беше поставил ръка и беше казал край, със сигурност щеше да спре поне последния удар, който нокаутира Dollaway. Работата ти е да правиш нещата, които си учил, защото ако не ги правиш, се случват такива неща. Hector е отговорен за действията си, защото Smith каза край, но той все пак отправи ударите. Дисквалификацията беше правилно решение. Все пак зависи от рефера да обяви края на рунда и си има механизми като да постави ръка между тях или да застане между тях и да каже Край. Сирената обявява края на рунда, но и реферът трябва да го обяви по подходящ начин."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес