Зареждане

Израел Адесаня: Смъртта в октагона е славна смърт

Израел Адесаня: Смъртта в октагона е славна смърт
Публикувано на: Юни 25, 2022 в 01:00 ч
Шампионът на UFC в средна категория, новозеландецът Израел Адесаня припомни мислите си по време на битката с Келвин Гастелъм през 2019 гoдина. 

Тогава двамата се биха за временната титла и си спретнаха брутален двубой. Това беше една от най-трудните победи за Адесаня. В крайна сметка Израел спечели с решение, а срещата беше избрана за битка на годината.

В началото на другия месец Адесаня ще брани златото си срещу Джаред Кенъниър. Двамата са главна битка на UFC 276, което ще се проведе в Лас Вегас. Адесаня вярвал, че ще умре в срещата с Гастелъм, но не се притеснил от това, защото такава смърт е славна.

„Поставих живота си на карта. Помислих си: „Ако ми е писано да умра така, значи това е славна смърт и начин да се измъкна от живота“. Пред света в луда битка. 

В тази битка трябваше да преодолея вътрешния си глас, който казваше негативни неща. В главата ми беше, че бях направил достатъчно, за да се отпусна. 

Спомням си този глас дословно и си отговорих: „Млъкни, зает съм“. Започнах работа в петия рунд и казах: „Не можеш да ме победиш, готов съм да умра“. Погледнах Гастелум и му го казах на глас“, сподели Адесаня за BT Sport. 


През февруари Адесаня защити успешно титлата си, след като победи Робърт Уитакър. Битката продължи всичките пет рунда, а съдиите присъдиха победата на Адесаня - 48-47, 48-47, 49-46. Малко преди тази битка, Израел подписа изгоден договор с UFC.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес