Зареждане

Изключително атрактивен дебют за Стоименов в KSW

Изключително атрактивен дебют за Стоименов в KSW
Публикувано на: Април 23, 2022 в 21:23 ч
Българският боец Живко Стоименов направи дебюта си в най-голямата европейска ММА организация KSW.

Живко бе една от битките на галавечерта KSW 69, която се проведе във Варшава, Полша.

Живко започна много агресивно, но също и Счепаняк. След няколко бързи размени Живко успя да свали опонента си в нокдаун, но той бързо се вкопчи за българина и успя да се възстанови. Битката беше на косъм да приключи, но дългият клинч, в който влезе Счепаняк го спаси.

Минути по-късно Живко попадна в опасна ситуация близко до събмишън, но за щастие успя да измъкне крака си и битката отново се пренесе в стойка.


В средата на пъривя рунд Сечепаняк отбеляза тейкдаун, но една част от времето двамата прекараха в клинч. Живко въпреки това не спря да атакува и пласира доста сериозни удари, които за пореден път зашеметиха поляка. Той обаче успя да заеме фул маунт позиция, на корема откъдето започна мощен граунд енд паунд. В последствие успя да вземе гърба на Живко и да го удуши.

Битката приключи малко преди края на 1-вия рунд (4:28) със събмишън (rеаr naked choke) в полза на поляка.

За съжаление на два пъти Живко беше на косъм да вземе битката, като дори отвори голяма аркада на Шчепаняк. Шансът беше на страната на поляка, но Живко записа изключително атрактивен двубой и със сигурност феновете на KSW ще го очакват отново с интерес.

Живко даде заявка за това, че разполага с уменията да вдигне публиката на крака показвайки сила, умения и пращайки два пъти в нокдаун опонента си. Стоименов подписа преди няколко седмици договор за 4 битки с KSW, като вече гледа към втората.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес