Зареждане

Иван Щирков победи Асължан Бахътжанули в RCC 13

Иван Щирков победи Асължан Бахътжанули в RCC 13
Публикувано на: Декември 4, 2022 в 00:00 ч
Иван Щирков успя да се справи с Асължан Бахътжанули.

Двамата се срещнаха в подглавната битка на събитието RCC 13, което се проведе в Екатеринбург.

От самото начало на битката Щирков започна да нанася точни удари. Но и Асължан не стана длъжен. Няколко атаки влизаха право в главата на руснака. По-малко от две минути след това Иван свали съперника на земята.

Бахътжанули беше добре подготвен за това. Той почти моментално скочи от платното, а битката се върна в стойката. Сценарият се повтаряше отново и отново.

Щирков събори съперника и започна да търси варианти за контрол. Към края на рунда Иван напълно овладя инициативата и започна да удря Асължан с лакти. Руснакът беше на секунди от победата, но сигналът за край на рунда прозвуча.

Във втория рунд тоталният побой продължи. Асължан отговори с редки атаки, които практически не притесняваха Иван. Но самият Щирков удари мощно и разклати съперника, чието лице ставаше все по-разбито.

Руснакът усети вкуса на кръвта и започна да атакува здраво Асължан. Щирков се измори доста и с голяма трудност започна да вкарва всеки удар. Но положението на Асължан беше още по-плачевно.

В третия рунд двубоят започна да прилича на уличен бой. Спуснати ръце и постоянни размени, бавно движение около октагона. И в един момент Асължан усети, че Иван вече няма кардио. Той се втурна в атака и удари няколко пъти добре. Кислородът му обаче свърши.

Щирков нанесе точни удари, но всеки с неимоверни усилия. Към края на рунда Иван най-накрая реши да пренесе боя на земята. В последните секунди руснакът беше много изморен, но в крайна сметка срещата стигна до решение.

Съдиите единодушно дадоха победата на Щирков – всички отбелязаха резултат 29-28.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес