Зареждане

Иван Щирков: Никога повече няма да ходя в UFC

Иван Щирков: Никога повече няма да ходя в UFC
Публикувано на: Декември 1, 2020 в 07:00 ч
Иван Щирков ще направи една от най-големите битки в своята кариера през декември. Той ще се бие с голямата звезда Магомед Исмаилов на ACA 115, което ще се проведе в Москва на 13-ти декември. Битката им ще бъде в полутежка категория. Миналата година 32-годишния руснак подписа с UFC и трябваше да дебютира срещу Девън Кларк, но се провали на тестовете за допинг.

Щирков, който е по-известен като "Уралския хълк" призова UFC да го освободят, а в последствие те го направиха, след като USADA го наказаха с две години. Иван отиде в RIZIN, където нокаутира Ким и увеличи серията си на 16-0-1 в клетката.

В края на миналата година той подписа с руската организация RCC и дебютира със загуба от Еномото. През февруари тази година Щирков се завърна с победа над Пастернак и така статистиката му е 17-1-1 в ММА. След по-малко от две седмици го чака сериозен тест, но той е готов. Ето какво сподели Иван преди голямата битка:

Подготвяхме се за битката в Дагестан. Не успяхме да се засечем с Исмаилов. Имаше идеи да запишем нещо заедно, но очевидно е вярно, че и двамата имахме много тежка подготовка. От една страна, поласкан съм, че Мага подхожда към това толкова сериозно, дори не самият Исмаилов, а неговият екип. 

Направих всичко, за да бъда в най-добрата форма. Да, подготовката беше колосално различна от предишните. Започнах да работя с друг, нов треньор по ММА, всеобхватно. Отидох на тренировъчния лагер в Дагестан, имах много спаринги, както борба, така и други тренировки. Никога досега не съм правил толкова много специална работа. 

Няма да се бия повече в средна категория. Ако остана дългосрочно в ACA, то тогава имам интерес към титлата в полутежка категория. Вече не мисля за UFC. Това вече е забравено. Опитах - не се получи. По една или друга причина това означава, че е трябвало да бъде. Понякога искате да контролирате всичко, но не винаги се получава. И защо да се занимавам с това? Само ще се съсипете още по-психологически. 

Мага Исмаилов каза: „USADA? Не момчета, искам да съм здрав." Ние просто разбираме за какво говорим и много хора не разбират какво е USADA за даден боец и цялата спортна общност. Аз също искам да живея нормален живот и да правя това, което обичам. 

Никога не съм имал амбиции за UFC. Вероятно общественият натиск е изиграл по-голяма роля. Мислех, че няма да загубя нищо, но се оказа, че загубих. Емоционално и психологически, това е сигурно. Но нищо, оцеляхме и ще продължим напред.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес