Зареждане

Ислам Махачев събмитна Дъстин Порие в 5-тия рунд

Ислам Махачев събмитна Дъстин Порие в 5-тия рунд
Публикувано на: Юни 2, 2024 в 07:50 ч
Ислам Махачев събмитна Дъстин Порие в 5-тия рунд.

Така дагестанският шампион защити титлата си в лека категория. Двамата се биха в главната битка на събитието UFC 302, което се проведе в Нюарк, Ню Джърси. Порие се представи достойно и даде сериозен отпор на дагестанеца, но въпреки това беше заключен в 5-тия рунд и принуден да се предаде.

В първия рунд Ислам нарани Порие с удар, след което го събори на земята. Махачев легна върху него и започна да го контролира. Той му вкарваше удари и му приложи кимура, но Порие оцеля. Ислам му взе гърба и започна да го гласи за събмишън, но Дъстин се защитаваше добре. Над 4 минути контрол имаше в рунда от страна на Махачев.

Във втория рунд Ислам опита 3 пъти да събори Порие, но Дъстин се защити. Имаше размяна на удари в стойка, при което Ислам имаше леко предимство. В края на рунда Ислам го свали, но като цяло беше равностоен рунд. В третия рунд Ислам вкара коляно, което разкървави Порие. Махачев го свали на земята и започна да го гласи за събмишън.

Дъстин успя да се изправи след неуспешен опит за армбар от дагестанеца. Ислам го поряза до окото с удар, а това създава проблеми на Порие. Имаше и сблъсък на главите, който пусна кръв от носа на Порие. В четвъртия рунд двамата започнаха да разменят удари, след което Ислам опита събаряне, но не успя и залепи Порие към мрежата. 

Ислам контролира клинча и натиска за събаряне, но не успява. Дъстин вкарва лакът в главата на Махачев и му отваря сериозна аркада на челото. Започва да тече сериозно кръв от дагестанеца, който опитва ново събаряне и залепва Порие към мрежата. Ислам го задържа на мрежата в последните секунди. 

В петия рунд Порие започна с удари и отвори аркадата на Махачев. Ислам опита събаряне, но не успя. Тежък ляв от Порие, но Махачев не се впечатлява. Нов опит за събаряне от Махачев, а Порие се защити по странен начин. Това позволи на Ислам да му приложи захват за предаване, който принуди Дъстин да потупа.

Всичко приключва в 3-тата минута на 5-тия рунд. Махачев защити титлата си след събмишън. Това е 3-та защита на титлата му и 14-та поредна победа в UFC. Ислам изравни Хабиб Нурмагомедов по броя на защити на титлата в категорията. Той го надмина по брой победи в организацията. След победата Махачев си пожела шанс за титлата в полусредна категория.

Порие от своя страна сподели, че има голяма вероятност това да е последната битка в кариерата му. 








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес