Зареждане

Ислам Махачев: Майка ми иска да се оттегля от ММА

Ислам Махачев: Майка ми иска да се оттегля от ММА
Публикувано на: Февруари 21, 2023 в 16:00 ч
Шампионът на UFC в лека категория Ислам Махачев хвърли малко светлина върху мислите на неговите родителите относно бойната му кариера. 

Миналата година на на UFC 280, Махачев се изкачи на трона в лека категория с победа със събмишън над Чарлз Оливейра. По-рано този месец на UFC 284, дагестанският майстор по самбо запази златото си чрез единодушно съдийско решение в тежка битка с шампиона в категория перо Александър Волкановски.

Сега Ислам може да се съсредоточи върху още защити на титлата или дебют в полусредна категория. Според настоящия крал в лека категория, един от родителите му би предпочел той да се откаже, преди потенциално да достигне такива етапи. 

В скорошно интервю за UFC Русия, Махачев разкри, че баща му гледа всичките му битки, а майка му не гледа бойни спортове. Тя би предпочела синът й да се оттегли сега, докато е на върха в лека категория. 

„Майка ми не гледа битки. Не само моите битки, но и като цяло. Тя не обича да вижда как хората се удрят един друг. Когато се прибрах там имаше много хора. 

Майка ми казва: „Вече си шампион, оттегли се от ММА. Хабиб послуша майка си. Кога ще чуеш твоята ?“     

Казах й, че Хабиб защити титлата си и аз трябва да направя същото. Това е трудна тема за майка ми. Баща ми е обратното. Той гледа всички битки.“, обясни Махачев.

Колко още ще продължи да се бие Махачев ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес