Зареждане

Иржи Прохазка предлага да посрещне Хамзат Чимаев в полутежка категория

Иржи Прохазка предлага да посрещне Хамзат Чимаев в полутежка категория
Публикувано на: Ноември 22, 2023 в 12:00 ч
Бившият шампион на UFC в лека-тежка категория Иржи Прохазка с удоволствие би се изправил срещу Хамзат Чимаев, ако Алекс Перейра не го направи.

"Borz" излезе с публикация в социалните мрежи по-рано тази седмица, за да предизвикаАлекс Перейра. 'Poatan' се би съвсем скоро след завръщането си в UFC 295 срещу Иржи Прохазка. В главната им битка в "Медисън Скуеър Гардън" по-рано този месец бразилецът постигна победа с нокаут във втория рунд, за голямо съжаление на Хамзат Чимаев.

Чеченецът се надяваше да получи шанс за титлата срещу Шон Стрикланд, но "Tarzan" наскоро беше насрочен да се бие срещу Дрикус дю Плесис. С оглед на това Хамзат Чимаев отново предизвика Алекс Перейра. 

Вместо това обаче Хамзат Чимаев може да се окаже изправен срещу Иржи Прохазка. В X/Twitter "Denisa" отговори на призива на чеченеца към Алекс Перейра. Там той даде да се разбере, че с удоволствие би посрещнал претендента за титлата в средна категория в полутежка.

"Бих искал да те приветствам с добре дошъл в полутежката дивизията" - написа днес Прохазка.

Макар че тази битка не е съвсем вероятна, двубой между Чимаев и Перейра вероятно също не е на дневен ред. Въпреки предизвикванията на чеченеца, бразилецът вероятно ще се изправи срещу Джамахал Хил в следващия мач. "Sweet Drreams" стана шампион в отсъствието на Иржи Прохазка, но по-късно получи контузия.

При това положение и Хамзат Чимаев и Иржи Прохазка остават без опоненти към момента. Макар че "Borz" трябваше да получи шанс за титлата срещу Шон Стрикланд, този шанс по-късно получи Дрикус дю Плесис. С оглед на това бъдещето му в средна категория сега изглежда под въпрос.

Какво мислите за тази потенциална битка? Искате ли да видите Прохазка срещу Чимаев?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес