Зареждане

IMMAF и WMMAA се обединяват за олимпийско признание

IMMAF и WMMAA се обединяват за олимпийско признание
Публикувано на: Април 11, 2018 в 10:18 ч

Международната ММА Федерация и Световната ММА Асоциация обявиха, че ще се обединят заради една обща кауза.

За да могат да бъдат признати смесените бойни изкуства като олимпийски спорт от Глобалната асоциация на международните спортни федерации, трябва да бъдат ръководено само от една организация.

"Обединението на WMMAA и IMMAF е по съгласие на двете организации в името на ММА. Това не само ще спомогне за приемането на ММА като олимпийски спорт, но и ще бъде от полза на членовете на двете организации, тъй като ще разполагат с общи шампионати, събития, обучителни курсове и пр. Благодарни сме на всички, които взеха това мъдро решение."

Президентът на WMMAA, Vadim Finkelchtein също е съгласен:

"Вярвам, че обединението ще даде сериозна засилка на развитието на ММА като спорт и ще повлияе положително дори и в страните, в които ММА е забранен. Обединяването на силите ще открие много възможности, като дори ще можем да издигнем спорта до олимпийско равнище. Доволен съм, че организациите ни имат общи цели и споделят едно виждане за предстоящите през 2024 и 2028 г. Олимпийски игри. Не би било възможно да вкараме смесените бойни изкуства в тях, ако не се бяхме обединили. Това действие е плод на любовта ни към спорта.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес