Зареждане

Илия Топурия: Никой в категорията не е достоен за мен!

Илия Топурия: Никой в категорията не е достоен за мен!
Публикувано на: Февруари 19, 2024 в 07:00 ч
Илия Топурия не вижда достоен съперник за първата си защита на златото в категория перо. 

Миналия уикенд Топурия успя да нокаутира Александър Волкановски. Двамата оглавиха UFC 298, което се проведе в Калифорния. Илия спечели с нокаут във втория рунд и седна на трона в дивизията. Той не планира да дава незабавен реванш на Волкановски, въпреки че той поиска.

Още преди битката Илия изключи битки срещу Макс Холоуей, Брайън Ортега и Яир Родригес. В момента Макс се готви за битка с Джъстин Гейджи през април, а след нея вероятно ще отсъства дълго. Мосвар Евлоев предизвика Топурия, но Илия не е впечатлен от него.

Реално от топ 5 само Холоуей и Евлоев изглеждат смислени съперници. Топурия обаче не вижда достойна конкуренция.

„Никой не е достоен да се бие с мен. Категорията наистина е пълна с посредствености. Имам нужда от предизвикателство, още няколко битки в тази дивизия. Ще видим какво ще стане по-нататък, но имам нужда от сериозно предизвикателство. Сега никой няма да ми даде битка. 

Мовсар е добър противник за мен. Бих се радвал да се бия с него, но този човек имаше 8 битки в UFC и всички те стигнаха до решение. Той има 0 събмишъни, 0 нокаути и от 8 битки, 4 победи са с разделено съдийско решение. 

Пич, ти сериозно ли ? Има нужда от някой, който да довърши. Евлоев има добро досие, непобеден е, но не е побеждавал никого с приключване.“, каза Топурия пред ESPN MMA.

Кой заслужава да се бие с Топурия ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес