Зареждане

Хавиер Мендес: Хабиб Нурмагомедов е най-опасният човек в света

Хавиер Мендес: Хабиб Нурмагомедов е най-опасният човек в света
Публикувано на: Март 29, 2024 в 16:00 ч
В скорошно интервю, известният треньор по ММА Хавиер Мендес се спря на силно обсъжданото сравнение между бившия му ученик Хабиб Нурмагомедов и настоящия шампион на UFC в лека категория Ислам Махачев. Докато хвалеше уменията на Ислaм, Мендес твърдо заяви, че Хабиб остава най-талантливият и опасен боец, който някога е тренирал.

Мендес беше треньор както на Нурмагомедов, така и на Махачев в прочутата American Kickboxing Academy, играейки важна роля в развитието на техните елитни способности в клетката. Той смята привидно непроницаемата брадичка на Хабиб за основен фактор за неговото господство.

„Даниел Кормие вероятно е имал предвид по-умел, когато каза, че Махачев е по-опасен от Хабиб. Предполагам, че това е вярно. Но по-опасен, не мисля, че някога е имало по-опасен човек от Хабиб. Той има най-здравата брадичка, която някога съм виждал. Той е понасял удари. Единственият човек, който го разтърси малко, беше Майкъл Джонсън. 

Освен това, никой друг не го е притеснявал толкова много с нищо. Дъстин Порие не му вкара никакви удари. Никой не е по-опасен според мен в света от Хабиб. Никой. Не можете да му направите нищо. Много е трудно да му направят нещо. Хабиб никога повече няма да се бие. Това е забранено. Никога, никога, никога няма да се бие.", каза Мендес.

Ярките похвали на Мендес за физическите таланти и умствената сила на Хабиб предоставят страхотен контекст за това колко специална е била кариерата на „Орелът“ през очите на някой, който е бил свидетел на кариерата му отблизо.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес