Зареждане

Хърб Дийн за алкохолния скандал в UFC: Няма как да се случи

Хърб Дийн за алкохолния скандал в UFC: Няма как да се случи
Публикувано на: Май 13, 2020 в 08:35 ч
След като реферът Кийт Питърсън сложи край на шампионския двубой в категория петел в UFC 249 между Хенри Сехудо и Доминик Круз две секунди преди края на втория рунд, той пое доста критика.

Не само заради това, че спирането е било прекалено рано, но и бившият шампион го обвини, че е миришел на цигари и алкохол по време на битката.

Вижте също: Доминик Круз след UFC 249: Реферът смърдеше на алкохол и цигари

Докато недоволството на Круз от загубата е разбираемо, реферът Хърб Дийн сподели, че цял ден е бил покрай Питърсън и той не е миришел нито на алкохол, нито на цигари.

"Относно тези обвинения, изобщо не съм усетил такова нещо. Кийт беше с нас през целия ден и ще ви кажа следното: ако някой от нас заподозре друг, че е пил в деня преди битката, няма как да му позволим да бъде рефер. По-скоро ще му намерим заместник, приемаме работата си много сериозно."
 

И все пак Хърб, който е считан за най-добрия рефер в спорта в момента, разбира че бойците може да казват неща под влияние на моментните емоции и според неговия опит, това трябва да се остави да отшуми.

"Аз опрощавам всяко нещо, което бойците правят или казват по време на загуба, защото хората искат да се състезават и печелят. А да се състезаваш на толкова високо ниво изисква много повече от теб, отколкото много си мислят. Имало е случаи, когато бойците са били гневни, бутали са ме и аз съм се отдръпвал. После по-късно вечерта, когато се видим отново, всичко е наред."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес