Зареждане

Хамзат Чимаев се закани на Хорхе Масвидал

Хамзат Чимаев се закани на Хорхе Масвидал
Публикувано на: Февруари 8, 2023 в 07:31 ч
Звездата на UFC Хамзат Чимаев отправи разгорещено послание към един от топ бойците в полусредна категория Хорхе Масвидал.

Изгряващият боец Чимаев е за последно беше в клетката срещу Кевин Холанд на UFC 279 миналия септември. Въпреки че първоначално беше планирано да оглави картата срещу любимия на феновете Нейт Диаз, издънка на кантара го отведе до подглавното събитие. Той атакува от самото начало и победи Холанд в първия рунд чрез събмишън.

След победата Чимаев изглеждаше на линия за битка с бившия временен шампион Колби Ковингтън. Това обаче така и не се случи.

Сега „Borz“ отправи закани по адрес на Масвидал за старите му коментари.

„Масвидал мислех че е готин човек“, каза Чимаев. „Никога не съм говорил нищо лошо за него, но той започна да говори някакви глупости за мен. Така че ще трябва да смачкам и него.”

Чимаев не възприема гангстерския имидж на някои атлети на UFC, като Диас и Масвидал.

„Бих казал, че там няма истински гангстери. Гангстерите не участват в състезания по юмручни боеве. Не знам на кого да отдам уважение. Веднага щом станах популярен, всички започнаха да говорят глупости за мен, дори и тези, към които се отнасях с уважение.”

Масвидал критикува Чимаев преди последното му излизане

По време на подготовката за UFC 279, Масвидал омаловажи уменията на Чимаев в клетката и оспори предишната му победа над Гилбър Бърнс.

„Това трябваше да е най-голямата му битка, в която той да блесне, но тя не мина по план“, каза тогава Масвидал пред MMA Fighting. „Много хора смятаха, че Гилбърт спечели тази битка – много хора все още смятат, че Гилбърт спечели тази битка.

Наистина не мисля, че Хамзат е толкова добър, колкото се изкарва. Вярвам на очите си, а не на това, което се тиражира в медиите и все още не съм видял нещо, което да ме накара да се впечатля от този човек. Аз лично бих искал да му разбия лицето. След като започне да продава PPV нямам нищо против да му счупя шибаното лице.“

Изглежда, че Чимаев не е приключил спора им и може би се опитва да организира битка с "Gamebred", който е се очаква да се изправи срещу Гилбърт Бърнс на UFC 287 на 8 април.

Масвидал допълнително разкритикува неговия стил на бой, в който се залага предимно на граплинг.

„Вероятно са искали да изправят Диас срещу някого, стилистично, който не е добър за него и са избрали Хамзат“, каза тогава Масвидал преди битката с Диас. "Така искаха да му дадат борец, който ще се опита да прегърне краката му и да подуши чатала му.

Мисля, че Хамзат вероятно ще спечели, но и може Нейт го приключи в рунд четири или пет, защото Хамзат няма толкова издръжливост. Той няма такъв опит и мисля, че попада в момента, в който губи енергия, правейки глупости. Нейт ще спести цялата тази енергия и ще го натисне, когато дойде момента. Мисля, че Хамзат трябва да спечели, но няма да се изненадам, ако Нейт му срита задника.”

Чимаев обясни трудностите си при организирането на следващата си битка

„Borz“ разказа за разочарованието си в намирането на следващия си опонент. Той се надява, че причината UFC да го държи без противник, е защото му готвят нещо голямо.

„И аз нямам представа“, добави той. „Първоначално казаха, че ще е Колби Ковингтън. Чакаме половин година. Изглежда, че той не го иска. Всички ме предизвикват, но веднага щом UFC се опита да направи битката, те започват да бягат. Мисля, че ще бъде победителят от Усман срещу Едуардс III. Който от тях победи, ще се изправи срещу мен.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес