Зареждане

Хамзат Чимаев: Искам да съм непобеден шампион в 3 категории

Хамзат Чимаев: Искам да съм непобеден шампион в 3 категории
Публикувано на: Май 19, 2024 в 12:00 ч
Репертоарът на Хамзат Чимаев съдържа години усъвършенствани техники от най-великите майстори на бойните изкуства. Чеченският боец, който първо емигрира в Швеция, където се радваше на гостоприемството там в продължение на десет години, преди да приеме гражданство на Обединените арабски емирства, има няколко седмици до битката си с бившия шампион Робърт Уитакър.

В опит да популяризира тази битка, той редовно прибягва до няколко самоуверени изявления, най-вече за това как игриво ще помете своя австралийски колега. Въпреки това, за да победите боец с размера на Уитакър, имате нужда от наистина напреднали умения. И това е, което се предполага, че Хамзат има. Той ги е взел от много бойни легенди и им е дал свои собствени подобрения.

Чимаев ще се бие с Уитакър през юни в Саудитска Арабия. "Borz" мечтае да остане непобеден и да спечели титлата в 3 различни категории:

„Основната причина да съм най-добрият в тази игра е, че работя усилено и изучавам другите най-добри бойци, които спортът някога е имал. Изучавах Хабиб Нурмагомедов и неговия граплинг. Изучавах Джон Джоунс и как той се справя в трудни ситуации. Признавам неговия боен интелект. 

Учих също и от  Алекс Густафсон, например. Ще взема от всеки по нещо и след това ще го смеся, ще го направя по-добро. Мисля, че всеки, който посвети живота си на този спорт, може да успее. Майсторите се създават само чрез постоянно повторение. Малко съм луд по този въпрос. 

Когато става дума за ММА, аз го приемам много сериозно. Искам да остана непобеден и да стана първият човек, спечелил три шампионски пояса в UFC. Затова посвещавам цялото възможно време на това.", сподели Чимаев.

Ще успее ли Чимаев да победи Уитакър ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес