Зареждане

Халил Раунтри тежал 140 кг. и се страхувал, че ще умре от инфаркт

Халил Раунтри тежал 140 кг. и се страхувал, че ще умре от инфаркт
Публикувано на: Октомври 1, 2024 в 14:00 ч
В нощта на 5/6 октомври Солт Лейк Сити (САЩ) ще бъде домакин на следващия турнир UFC 307. Месец и половина преди събитието Дейна Уайт изненада всички, като обяви, че опонентът на шампиона в полутежка категория Алекс Перейра ще бъде Халил Раунтри. Toва изненада всички, защото Халил е боец от осмо място в ранглистата с рекорд от 13-5 (1) в ММА.

Съвсем наскоро Халил трябваше да има битка с Джамал Хил на UFC 303, но Раунтри се „самоунищожи“, като призна, че е приемал непозволени вещества. Това помогна за намаляване на периода на дисквалификация и, както се оказа, дори увеличи шанса на боеца за титла. Това се случи въпреки присъствието на Магомед Анкалаев, легитимен претендент за златото.

Халил наистина измина дълъг път и ММА спаси живота му, без преувеличение. Раунтри е израснал без баща:

„Той беше убит. Бил е мениджър на музикални групи, а в някакъв момент дори личен бодигард на Мохамед Али. Спомням си, че на погребението му имаше стотици, дори хиляди хора. Трябва да си специален човек, за да дойдат непознати на погребението ти, за да почетат живота ти.", каза Халил.

Както казва самият Халил, отсъствието на баща му го води по пътя на самоунищожението, защото той пушеше по две кутии цигари на ден, пиеше алкохол и антидепресанти, за да успокои болката.

„Една нощ се опитвах да заспя и не можах, защото чувствах, че сърцето ми прави неща, които определено не трябва. В този момент си помислих: "Добре, това е последната ми нощ, ще умра в съня си." След това започнах да мисля какво да направя, за да не умра ? И започнах да се потапям във фитнеса, здравето и ММА, а това се превърна в идеалния спорт за мен.“, спомня си Раунтри.

В училище Халил беше тормозен заради наднорменото си тегло. Той тежеше повече от 140 кг и редовно ядеше храна от заведенията за бързо хранене. Треньорите във фитнеса отбелязаха, че Халил има талант, но трябва да отслабне. За Раунтри беше трудно, но той следеше резултатите си всеки ден и свали 45 кг. за 11 месеца.

Съответно той се отказа от всички лоши навици и промени всичко - чак до телефонния си номер:

„Ако искате да промените живота си, MMA определено може да бъде изходът. Пристрастяването ми беше към комфорта, храната и обилните количества алкохол. Започнах съвсем различен начин на живот. Трябваше да се изолирам от хората, които познавах, защото те също живееха този живот. Беше личен избор. Не казвам, че всеки трябва да прави това. Но за да променя живота си, трябваше да се изолирам и да стана нов човек.", споделя Халил.

Цялата история на Халил не може да оправдае от спортна гледна точка факта, че той се бие за пояса. Но във всеки случай Раунтри ще се бие в стойка и това трябва да е страхотна битка.

Има ли шанс Раунтри да бие Перейра ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес