Зареждане

Хабиб почете баща си със стихове от Корана

Хабиб почете баща си със стихове от Корана
Публикувано на: Юли 23, 2020 в 08:12 ч
Непобеденият шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов пусна първо изявление в социалните мрежи след смъртта на Абдулманап Нурмагомедов. В началото на месеца бащата на шампиона почина след дълга борба за своя живот. Абдулманап почина на 57-годишна възраст, след като беше заразен с коронавирус и това отключи отново неговите сърдечни проблеми.

Легендарния треньор успя да пребори COVID, но в последните дни от неговия живот получи два инсулта и изпадна в кома, в следствие на което почина. Това беше тежък удар по безспорния шампион, който трудно ще преодолее загубата. Абдулманап беше в основата на успехите на своя син и сега мнозина вярват, че Хабиб вече няма да е същия. Почти цял месец Хабиб не пускаше нищо в социалните мрежи, но днес проговори и почете баща си със стихове от Корана, в които Бог говори за отношението към родителите:


И повели твоят Господ да не служите другиму освен Нему, и към родителите – добрина! Ако единият от тях или и двамата достигнат старостта при теб, не им казвай: “Уф!” и не ги навиквай, а им казвай ласкави слова! И от милосърдие спусни за тях крилото на смирението и кажи: “Господи мой, помилвай ги, както и те ме отгледаха от малък!” 

Татко, ще ми липсваш. Ти беше баша, приятел, брат и треньор в едно. Ти ме научи на почти всичко, което мога, надявам се да си доволен от мен. В крайна сметка задоволството на родителите е задоволство и на Аллах.

Ще загуби ли Хабиб своя непобеден статут след смъртта на баща си ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес