Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Обещах на майка ми, че ще се оттегля от ММА

Хабиб Нурмагомедов: Обещах на майка ми, че ще се оттегля от ММА
Публикувано на: Октомври 25, 2020 в 00:40 ч
Хабиб Нурмагомедов постигна нещо, което е невиждано в ММА. "The Eagle" успя да събмитне Джъстин Гейджи в главната битка на UFC 254, което се проведе в Абу Даби. Нурмагомедов доминира над Гейджи и го приспа в началото на втория рунд, с което увеличи серията си на 29 поредни победи в ММА и 13 поредни в UFC.

Веднага след битката Хабиб падна на земята и започна да плаче, защото баща му Абдулманап Нурмагомедов почина през юли и за първи път Хабиб се би без неговата подкрепа. Нурмагомедов сподели, че се оттегля от ММА и пожела организацията да го сложат на върха в p4p ранглистата, с което той да стане номер 1 в света. Ето какво сподели Хабиб след боя:

Благодаря на Аллах, Който ми е дал всичко. Благодаря на хората от моя отбор и на Хавиер Мендез, обичам го много. Това днес беше последната ми битка. Нямаше начин да дойда тук без баща ми. След смъртта на баща ми, UFC се обадиха за битката с Гейджи. Говорих с моята майка 3 дни и тя не искаше да идвам тук без баща ми. Аз й обещах, че ще е последната ми битка. 

Дам ли думата си, трябва да я изпълня. Заслужавам да съм номер 1 в света и само това искам от UFC. Нека ме сложат на върха в p4p листата. Успях да запиша 13 поредни победи в UFC и 29 в ММА. Благодаря на хората от UFC. Благодаря и на Гейджи, който преди години ми помогна със свалянето на килограми. 

Ти си страхотен човек и знам, че се отнасяш добре с близките си. Бъди добър с тях, защото един ден нещо ще се случи. Никога не знаем какво ще стане утре. Това беше мечтата на баща ми. Дъстин и Конър ще се бият през януари, а аз удуших и двамата. Не ме интересуват.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес